Ένταση μεταξύ φοιτητών και αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης

Δεν ξεκίνησε καλά η σημερινή επέτειος

Must Read

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Αρκετά νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 6.30, στην είσοδο του κτιρίου του Πολυτεχνείου επί της Εγνατίας Οδού σημειώθηκε ασυνήθιστα μεγάλη ένταση και συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και άλλων νεαρών.

Πιθανότατα οι φοιτητές που είναι υπεύθυνοι για την περιφρούρηση του κτίριου ήρθαν στα χέρια με άλλα νεαρά άτομα, ίσως του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία ήθελαν να εισέλθουν στο κτίριο. Να σημειωθεί ότι τα άτομα αυτά κρατούσαν ρόπαλα και φορούσαν κράνη.

Σημειώνεται πως στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ ενώ στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση για την πορεία αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Δείτε επίσης: Αυξημένα μέτρα για το Πολυτεχνείο

Την ίδια ώρα πρόκειται να γίνει η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ ενώ στις 18.00 θα γίνει η συγκέντρωση για την πορεία του ΚΚΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δεν θα επιτρέπεται σήμερα η κίνηση των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο από τις 2:30 το μεσημέρι σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, ενώ θα σημειωθούν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα, από τις 2:30 θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές – εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί έως και αύριο πρώτες πρωινές ώρες  δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση γύρω από τα πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου), Εγνατία (από Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης) και Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου).

Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων έχει επεκταθεί από σήμερα 06.00 το πρωί και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για τις παρακάτω οδούς: Εγνατία (στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγ. Δημητρίου (από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη), Εθν. Αμύνης (από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από την Αγ. Δημητρίου μέχρι την Γ. Λαμπράκη), Καρ. Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι την Βασ. Ηρακλείου), Βασ. Ηρακλείου (από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ. Ντήλ), Κ. Καραμανλή (από την Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία) και Ολυμπιάδος (από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την Κασσάνδρου).

 







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This