Επέτειος Πολυτεχνείου: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη- Μεγάλες καταστροφές στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Must Read

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν αργότερα σήμερα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν χθες το βράδυ για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από τις πορείες για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες για διατάραξη ειρήνης και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 87 προσαγωγές πέριξ του ΑΠΘ και, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρά άτομα που ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝ προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε επίσης: Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ και χημικών ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές!
Στο μεταξύ, θλίψη προκαλεί η εικόνα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία ήρθε στο φως μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Μάρμαρα σπασμένα, τα οποία χρησιμοποίησαν ως «πολεμοφόδια» κουκουλοφόροι προκειμένου να τα πετάξουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, σπασμένα τζάμια και δεκάδες σκουπίδια είναι οι πρώτες εικόνες που αντικρίζει κανείς, στον εξωτερικό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά το τέλος των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να γίνει ολοκληρωμένη αποτίμηση των ζημιών που έχουν γίνει εντός του κτιρίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, όταν άτομα από την πορεία των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Εκεί ξεκίνησαν να σπάνε μάρμαρα και αφού έστησαν οδοφράγματα στην οδό Εγνατία και στους χώρους του πανεπιστημίου, στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. «απάντησαν» με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ η «Αύρα», το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας, επιχειρούσε διαρκώς, τόσο για να σβήσει τις φωτιές που άναβαν οι κουκουλοφόροι, όσο και να τους απωθήσει.Με «ορμητήριο» τους εσωτερικούς χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής, οι ταραξίες προκάλεσαν αρκετές ζημιές στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σταδιακά σε τρεις συλλήψεις και 40 προσαγωγές υπόπτων.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν, με τους υπαλλήλους του δήμου να σπεύδουν να καθαρίσουν την οδό Εγνατία από αντικείμενα και αποκαΐδια, με σκοπό να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, με το που καθάριζε και η ατμόσφαιρα από τα χημικά…




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This