ΑΠΘ: Βρέθηκαν μολότοφ έτοιμες προς χρήση! – Δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια οι 5 συλληφθέντες

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αναμένεται να δικαστούν για πλημμελήματα

Must Read

Σκηνικό πολέμου είχε στηθεί χθες το βράδυ στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τις πορείες για την 49η Επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πολυτεχνική Σχολή και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σήμερα το πρωί, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που πραγματικά προκαλεί θλίψη. Μάλιστα, νωρίτερα, τα συνεργεία καθαρισμού που θέλησαν να καθαρίσουν τον χώρο της σχολής ώστε να είναι και πάλι έτοιμος προς λειτουργία βρέθηκε μπροστά σε ένα πρωτοφανές εύρημα.

Συγκεκριμένα, καθαρίστρια εντόπισε βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση μέσα σε μαύρη σακούλα απορριμμάτων, την οποία είχαν παραμείνει από χθες στην είσοδο του κτηρίου της Πολυτεχνικής Σχολής.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε σε 87 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν το πρωί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, Πρόκειται για άνδρες, ηλικίας 21, 22, 34, 39 και 48 ετών, εκ των οποίων κι ένας αλλοδαπός.

Ωστόσο, σύμφωνα με το grtimes, οι πέντε συλληφθέντες φαίνεται πως είναι άσχετοι με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ. Κανένας δεν συνελήφθη για διατάραξη κοινής ειρήνης, για κατοχή και ρίψη μολότοφ και για άλλα σχετικά αδικήματα. Σήμερα οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε εις βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Οι 5 συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία καθώς πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια και σουγιάδες, κατά τους ελέγχους της αστυνομίας γύρω από το ΑΠΘ και σε άλλες περιοχές της πόλης. Ο ένας είναι Αλβανός και προέκυψε ότι έμενε παράνομα στην χώρα.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Απογευματινές ώρες χθες (17-11-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν περίπου 14.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

»Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων.

   »Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν (σ.σ. οδηγήθηκαν) στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

   »Επιπλέον, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και διεκομίσθησαν στο 424 Γ.Σ.Ν. για παροχή πρώτων βοηθειών ενώ σημειώθηκαν φθορές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Δείτε επίσης: Επέτειος Πολυτεχνείου: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη- Μεγάλες καταστροφές στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This