Μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών «αδειάζει» το Παίδων Αγλαϊα Κυριακού

Ο 14χρονος που παρενόχλησε 7χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης, δεν λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα

Must Read

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, θέμα το οποίο είχε αναδείξει και σε ανύποπτο χρόνο η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο 14χρονος που φέρεται να παρενόχλησε 7χρονο αγόρι στο προαύλιο του Αγλαΐα Κυριακού μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Πεντέλης, αλλά η μεταφορά παιδιών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μάλιστα όπως εξηγούν εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης και εκεί επικρατεί η ίδια κατάσταση, καθώς ήδη φιλοξενούν 20 παιδιά μετά από εισαγγελική εντολή.

«Αν έρθει κάποιος μεσημέρι προς απόγευμα θα καταλάβει τι γίνεται. Εντάξει ότι κάνουν μεταξύ τους διάφορα κάνουν, αλλά έσπασαν τέσσερα αυτοκίνητα προσωπικού τις προάλλες. Αυτό δεν έχει βγει πουθενά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά τα παιδιά βρίσκονται για μήνες εγκλωβισμένα στα νοσοκομεία χωρίς καν να πηγαίνουν σχολείο.

«Βέβαια ζητάνε να πάνε στο σχολείο. Ζητάνε μπάλα, μας λένε ‘φέρτε μας κυρία μια μπάλα. Φέρτε μας να διαβάσουμε, να πάμε στο σχολείο’. Μες τα μάτια ενός παιδιού να λέει ‘θέλω, θέλω, θέλω’, δεν υπάρχει λόγος να τα ζητάει. Θα έπρεπε να του παρέχονται απλόχερα», λένε οι εργαζόμενοι.




Τα παιδιά που παραμένουν στο Αγλαΐα Κυριακού και συνήθιζαν να κάνουν παρέα με τον 14χρονο γνώριζαν τη δράση του.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού: «Ο γιος μου, χτες που μιλήσαμε και πήγα εκεί, του είπα ‘πρόσεχε βλέπεις τι συμβαίνει εδώ’ και μου λέει ‘μαμά το άκουσα και ξέρω ο (…) τι έκανε. Το ξέρω έκανε αυτό και δεν έπρεπε να το κάνει’».

Τόσο ο 14χρονος, που έχει υποστεί κακοποίηση από το οικογενειακό του περιβάλλον, όσο και ο 7χρονος φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο. Ο 14χρονος για… 150 μέρες και ο 7χρονος για σχεδόν 3 μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This