Ραγδαίες εξελίξεις για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

«Κόλαση επί γης» η δομή για τα ανήλικα παιδιά: «Ο π. Αντώνιος ήξερε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν έκανε τίποτα απολύτως» σοκάρει νέα μαρτυρία

Must Read

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς νέες καταθέσεις παιδιών αλλά και τριών εργαζομένων αναμένεται να είναι καταλυτικές για να ξεκινήσει εκ νέου έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση έχει συνταράξει τη χώρα μετά τις καταγγελίες που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τα όσα βίωναν τα παιδιά στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η Εισαγγελία Ανηλίκων να ερευνά τρεις υποθέσεις για ασέλγεια και τέσσερις υποθέσεις για ξυλοδαρμούς σε Βόλο, Χίο, Καλαμάτα, Αθήνα και Ιωάννινα. Στο επίκεντρο πλέον και επίσημα ο ιδρυτής του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, πατέρας Αντώνιος. Παράλληλα, μία νέα μαρτυρία, της 17χρονης Ελένης, συγκλονίζει. Περιγράφει τα έξι χρόνια που έζησε σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο, και εξομολογείται ότι ο π.Αντώνιος γνώριζε για όλες τις καταστάσεις και δεν έκανε τίποτα!

 






Σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα των προνοιακών δομών και ειδικότερα της «Κιβωτού», στον απόηχο των καταγγελιών παιδιών για πράξεις κακοποίησης και ασέλγειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αρμόδια υφυπουργού Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλους παράγοντες, αναμένεται να συζητήσουν τι θα γίνει με τη λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να μη μείνουν στο δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση της πολιτείας δεν είναι να σταματήσει η χρηματοδοτική στήριξη της δομής, η οποία φιλοξενεί πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη στέγασης, φαγητού και φροντίδας, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί η προσωρινή αλλαγή της διοίκησης της δομής.

 

 

Τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις «Κιβωτού», ενδεχομένως και άλλων παιδιών ως μαρτύρων. Δεν αποκλείεται, στην πορεία της έρευνας να μεγαλώσει ο κατάλογος των μαρτύρων, όπως και των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αφού ολοκληρωθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις, θα ακολουθήσει η κλήτευση από τις εισαγγελείς των υπόπτων, για εξηγήσεις.

 



Η δικογραφία, που μέχρι τώρα χειριζόταν η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος την έχει χρεώσει, ήδη, σε δύο από τις τρεις Εισαγγελείς Ανηλίκων της Αθήνας, που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα. Η έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού, θα διενεργηθεί πλέον, αποκλειστικά από την Εισαγγελία Ανηλίκων, για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας. Μάλιστα, δικαστικές πηγές επεσήμαναν τη ζημιά που προκλήθηκε στην έρευνα από τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων παιδιών και εργαζομένων, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ εξέφραζαν φόβους ότι, μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε, τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, θα δυσκολευτούν, να μιλήσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε αθόρυβα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις πρώτες καταγγελίες. Την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει η πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν, να διαπιστωθεί εάν διαπράττονται ασελγείς πράξεις και κακοποιήσεις ανηλίκων. Η έρευνα ανατέθηκε από την κ. Παπαγεωργακοπούλου στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α, επειδή διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό. Η διαρροή ωστόσο των καταθέσεων σε ΜΜΕ, άλλαξε την πορεία της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η δικογραφία, να επιστρέψει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για να τη διενεργήσουν οι Εισαγγελείς. Η διαρροή της επτασέλιδης κατάθεσης του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου προκάλεσε την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος και παρήγγειλε έρευνα, για την διαρροή του υλικού της δικογραφίας. Την έρευνα διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος αναμένεται, να την ολοκληρώσει πολύ γρήγορα, με κλήση υπόπτων σε εξηγήσεις, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και ποινικές διώξεις.

Διαβάστε ακόμα:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Για κατάθεση αναμένεται να κληθεί ο πατέρας Αντώνιος – Σφίγγει ο κλοιός μετά τη «χιονοστιβάδα» των αποκαλύψεων
 
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This