«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βουλιάζει» από καταγγελίες η δομή

«Χτυπούσαν τα παιδιά και τα κλείδωναν σε κλουβί. Δυστυχώς έχουν και κύκλωμα υιοθεσιών, με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου» αναφέρει νέα καταγγελία μητέρας

Must Read

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση είναι οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται να γνώριζε ο ίδιος και όλα όσα συνέβαιναν, αλλά και να αποτελούσε μέρος αυτών!

Οι περιγραφές παιδιών που είχαν φιλοξενηθεί στην Κιβωτό του Κόσμου σοκάρουν. Πέντε δομές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τέσσερα πρόσωπα απολογούνται για ασέλγεια, ξυλοδαρμούς και άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές. Οι Εισαγγελείς Ανηλίκων αναμένεται αφού αξιολογήσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την προκαταρκτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να καλέσουν τα ύποπτα άτομα για την τέλεση διαφορετικών αδικημάτων. Οι εξελίξεις θα είναι και άμεσες και καταιγιστικές. Πρόσωπο-«κλειδί» στην ιστορία της «Κιβωτού» είναι ο επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες εμπλέκεται σε περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης δύο καταθέσεις νεαρών που είχαν φιλοξενηθεί σε δομές, αλλά και τρεις ακόμα εργαζόμενοι.

 

 

«Χτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί χωρίς νερό και φαγητό!»

«Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών. Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα, κατήγγειλε μια μητέρα που είχε τα παιδιά της στην Κιβωτό του Κόσμου. Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διαφορά περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος. Ο γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, απ ότι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα… Είχε σωματική βία, τον είχαν χτυπήσει. Υπήρχε μέσα κάποιος από την Κιβωτό ο οποίος τέλος πάντων ήταν παιδαγωγός και απ ότι μου είπε εμένα το παιδί: “ήμουν και εγώ στο περιστατικό, με είχαν χτυπήσει. Είχα φάει χαστούκια…” και αυτός ο κύριος που πήγε στην Αστυνομία του Βόλου, ο γιος μου τον γνώριζε και μου είπε ότι είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και δεν υπήρχε περίπτωση να πει – ήταν ο μοναδικός που πρόσεχε τα παιδιά εκεί στο Βόλο – όλα αυτά δεν ήταν ψέματα. Εμένα ο γιος μου, μου είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος αξιόλογος και στη δουλειά του ήταν πάρα πολύ καλός. Το παιδί μου είπε ότι γνωρίζει και το παιδί αυτό, για το 16χρονο που είχε συμβεί το περιστατικό αυτό. Το παιδί που αναφέρεται ο γιος μου τον ήξερε. Μου είχε πει ότι τον είχαν χτυπήσει σίγουρα, είχε γίνει σωματική κακοποίηση. Τώρα για βιασμό δεν γνωρίζω η ασέλγεια, γιατί φαντάζομαι ότι είναι πολύ λεπτό το θέμα και ένα παιδί είναι δύσκολο τώρα. Καταλαβαίνετε… Δυστυχώς έχουν και κύκλωμα υιοθεσιών, με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου, επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του. Τελικά πήγαμε και κάναμε την αναγνώριση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα είχανε χωρίσει, έχω τρία παιδιά, το κοριτσάκι ήταν στην Αθήνα μόνο του, το είχαν χωρίσει από τα αδέρφια του, στείλαν τα παιδιά μου στο Βόλο για να μην υπάρχει κανένα παιδί εδώ, να είναι μόνο του για να μπορέσουν να το δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν, έβαλα δικηγόρο τον οποίο πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα, δηλαδή όλη αυτή η ιστορία μου πήγε εμένα πάνω από 10.000 ευρώ».

«… είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ»

«… όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ», αναφέρει ο 18χρονος πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού” που κατήγγειλε στο Συνήγορο του Πολίτη, περαστικά ασέλγειας σε βάρος του από τον επικεφαλής της Οργάνωσης. Οι περιγραφές του στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σοκάρουν. «… στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μέρος της κατάθεσης του. Ο νεαρός ακολουθώντας τις προτροπές του πατέρα Αντώνιου, μετακινήθηκε από τη δομή του Κολωνού σε αυτή του Βόλου και στη συνέχεια στην Καλαμάτα. Μάλιστα τον ακολούθησε και σε αρκετές εκδρομές σε άλλες δομές της χώρα όπου και εκεί καταγγέλλει αντίστοιχα περιστατικά. «Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο και επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, είπε να έρθω εγώ από την Καλαμάτα. Έτσι, ήρθα στην Αθήνα όπου κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο ήμουν μαζί του», περιγράφει σε άλλο μέρος της κατάθεσης ο νεαρός, προσθέτοντας ότι «Αν και έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, σχεδόν όλη μέρα ήμουν μαζί του για να τον φροντίζω (σ.σ αναφέρεται σε πράξεις και περιγραφές που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν)».

Συγκεκριμένες από τις σοκαριστικές περιγραφές του 18χρονου, είχαν αυτόπτη μάρτυρα έναν 16χρονο τρόφιμο που έχει καταθέσει ήδη στην Αστυνομία. Ο ανήλικος που ζούσε στη δομή της Χίου κάνει λόγο ακόμα και για απόπειρα χρηματισμού από τον πατέρα Αντώνιο. «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν μιλήσω η μητέρα μου θα πεθάνει»

Ο φίλος του 19χρονου που τον παρότρυνε να καταγγείλει όσα έγιναν μέσα στη δομή περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 19χρονος στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου. Ο φίλος του 19χρονου αποκάλυψε πως τον γνώρισε – που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση – τον περασμένο χειμώνα και φέτος το καλοκαίρι άρχισαν να κάνουν περισσότερη παρέα. Τότε ήταν που ο νεαρός άρχισε να ανοίγεται και του εκμυστηρεύτηκε όσα ζούσε μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου. «Κάποια στιγμή τον έχασα για δύο εβδομάδες, δεν είχα ακούσει νέα του, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και πήγα να τον βρω στο σπίτι στο οποίο έμενε. Ήταν εκεί σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Η πρώτη του κουβέντα μόλις με είδε ήταν “ένα μπουκαλάκι νερό” γιατί είχε να πιει νερό δύο μέρες. Ήταν εκείνο το βράδυ που μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα φύγει για Αθήνα, να πάει να βρει τη μητέρα του και μου λέει ήρθε η ώρα να κάτσω να σου πω κάποια πράγματα. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί πως “ήταν πάρα πολύ κοντά στον (…), ήταν κοντά του σε όλα τα ταξίδια”, δηλαδή σε κάθε δομή που πήγαινε ο (…) πήγαινε μαζί του. Δηλαδή, πήγαινε Βόλο τον είχε μαζί του, Καλαμάτα μαζί του. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του και ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, περνούσε το χέρι του κάτω από το παντελόνι, τον χάιδευε αισθησιακά, καταλαβαίνετε» επεσήμανε.



Σχετικά με το πως ένιωσε ο 19χρονος όλο αυτό το διάστημα ο φίλος του είπε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι “παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλη αυτή η κατάσταση”. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν “όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει”».

Σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον 19χρονο: «Φοβάται από την στιγμή που πήγε να μιλήσει στις αρχές, υπάρχει βοήθεια από πολύ κόσμο που θα τον στηρίξει σε αυτό».

 



Διαβάστε ακόμα:

Ραγδαίες εξελίξεις για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This