Η «Κιβωτός της Κολάσεως»: «Είχαν βάλει τον αδερφό μου σε ντουλάπι» – «Ο π. Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»!

Καταγγελία μητέρας: «Παιδαγωγοί έγδερναν παιδιά με τα νύχια τους... τα πέταγαν από τα κρεβάτια στο πάτωμα»

Must Read

Την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», με έρευνα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων, οι καταγγελίες που συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ανατριχίλα.

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε σοκαριστικές σκηνές κακοποίησης του αδελφού του, αλλά και άλλων παιδιών:

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15. Αν δεν ήσουν καλό παιδί, πήγαινες να δουλέψεις σαν τιμωρία. Είχα δει και μια κοπέλα να την χτυπάνε πάνω σε καβγά. Τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί».

Ο καταγγέλλων είπε ακόμα ότι δεν επέτρεπαν τα κινητά στις δομές, για να μην βιντεοσκοπούνται τα όσα συνέβαιναν, ενώ σχολίασε πως είχε δει παιδιά στο δωμάτιο του πατέρα Αντώνιου:

«Δεν άφηναν τα κινητά γιατί ήξεραν ότι θα τραβούσαμε βίντεο τα όσα γίνονταν και θα τους κάναμε σούργελο. Ο πατέρας είχε κάποια παιδιά πιο κοντά του, ενώ είχα δει κάποια και στο δωμάτιό του».

«Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»

Την ίδια στιγμή στον ΣΚΑΪ, ένας φίλος του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίησή του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ, μίλησε για όλα όσα του είπε ο νεαρός.

«Είχα χάσει επαφή μαζί του για δυο εβδομάδες. Δεν είχα νέα του και αποφάσισα να πάω να τον δω σπίτι του. Ήταν σε άθλια κατάσταση, χωρίς ρεύμα και φαγητό. Μου είπε “έχω να φάω τρεις μέρες και δυο μέρες να πιώ νερό”. Αφού κάτσαμε λίγο, μου είπε “θα φύγω”. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί όσα έγιναν με τη σειρά και μου είπε τότε ότι ‘ο πάτερ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται’», είπε αρχικά ο φίλος του 19χρονου, ο οποίος συμπλήρωσε πως ήταν «από τα αγαπημένα παιδιά» του π. Αντωνίου, πως «τον προόριζε για κάτι μεγάλο» και ότι τον έπαιρνε μαζί του σε όλες τις δομές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον φίλο του ο 19χρονος, η ασέλγεια ξεκίνησε όταν ήταν 16,5 ετών, με τον μάρτυρα που μίλησε στον ΣΚΑΪ να αναφέρεται και σε άλλα παρόμοια περιστατικά σε ένα, ή δυο παιδιά.

«Μου είπε ότι δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Όπως μου είπε “πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και σιγά-σιγά να περνάει το χέρι μέσα από τα ρούχα μου, από την πλάτη και κατέβαινε όλο και πιο κάτω”», αποκάλυψε ακόμα ο φίλος του 19χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ακόμα ο μάρτυρας, η μητέρα του 19χρονου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η «Κιβωτός» της παρείχε στέγη, επιδόματα, ενώ στον ίδιο ο πατέρας Αντώνιος έπαιρνε ακριβά κινητά, ρούχα και παπούτσια. Γι΄ αυτό και ανεχόταν όλη αυτή την κακοποίηση…

«Ήταν ο λόγος που δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό να ξέρετε», είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του 19χρονου και πρόσθεσε ότι ο 19χρονος έδειχνε πως δεν επιθυμεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

«Τα έγδερναν με τα νύχια τους… τα πέταγαν από τα κρεβάτια στο πάτωμα»

Στον ΣΚΑΪ όμως μίλησε και μια μητέρα παιδιών που φιλοξενήθηκαν για περίπου έναν χρόνο στην «Κιβωτό του κόσμου» (στις δομές Αθήνας και Βόλου) και τα όσα λέει είναι συγκλονιστικά…

Όπως είπε έχει τρία παιδιά (τώρα είναι 14, 8 και 4 ετών και είναι κοντά της), τα οποία κακοποιήθηκαν και τα τρία:

«Τα παιδιά δεν μιλούσαν όσο βρίσκονταν στη δομή της Κιβωτού, φοβόντουσαν … Μου έλεγε χθες ο γιος μου που είναι 8 ετών ότι υπήρχαν παιδαγωγοί που με τα νύχια τους έγδερναν τα παιδιά … τα πετούσαν από ψηλά από τα διώροφα κρεβάτια στο πάτωμα. Όταν είχαν covid ήταν σε ένα δωμάτιο έξι παιδιά κλειδωμένα με ένα μπουκάλι νερό για τρεις μέρες και μας λέγανε ότι δεν έχουμε νερό».

Όπως είπε η γυναίκα, στη δομή του Βόλου υπάρχει ακόμα το κλουβί, στο οποίο είχαν τον γιο της πολλές ώρες μέσα χωρίς φαγητό και χωρίς νερό, λέγοντάς του ότι «η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί».

Η μητέρα είπε ότι έχει αποδείξεις για την κακοποίηση, φωτογραφίες με το παιδί της χτυπημένο στην πλάτη και στα πόδια. «Έχουμε κάνει μήνυση, έχουμε βάλει και δικηγόρο και έχουμε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη», σχολίασε επίσης στον ΣΚΑΪ.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This