Αυτές είναι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος: Στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Δεκέμβριο

Ενίσχυση οριζόντια στα 15 ευρώ για το φυσικό αέριο - Αναλυτικά τι γίνεται με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου

Must Read

Τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως κάθε μήνα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε την επιδότηση ρεύματος που θα ισχύσει για τον επόμενο μήνα, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

 






Τι θα ισχύει με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

  • έως 500 κιλοβατώρες: 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα)
  • από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες: 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα / Όσοι ρίξουν τη μέση ημερήσια κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • πάνω από 1.000 κιλοβατώρες 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα / Όσοι ρίξουν τη μέση ημερήσια κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 269 ευρώ /MWh
  • Η αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 282 εκατ. ευρώ
  • θα ισχύσει το bonus μειωμένης κατανάλωσης. Δηλαδή, όποιο νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωσή του κατά 15% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, η επιδότησή του θα αυξηθεί κατά 50 ευρώ

Επιδότηση σε επαγγελματικά τιμολόγια

  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 kWh, η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται στα 183 ευρώ /ΜWh
  • Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000 kWh, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 34 ευρώ/MWh
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 221 ευρώ/MWh

Οι επιδοτήσεις στο φυσικό αέριο

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Μειωμένες κατά 12% εμφανίζονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο. Οι προμηθευτές λιανικού ρεύματος ανάρτησαν τις χρεώσεις που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα στις ιστοσελίδες τους, τηρώντας την υποχρέωση για δημοσίευση των τιμών μέχρι τις 20 του κάθε μήνα.

ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 39,2 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh.
Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 36,8 λεπτά του ευρώ ανά kWh.
Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 35 λεπτά ανά kWh στο βασικό της πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 32,27 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.
ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 30,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Generous, με την έκπτωση συνέπειας (20%) για τον επόμενο μήνα.
Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 31,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τον Δεκέμβριο. Με την έκπτωση συνέπειας, τιμή της εταιρείας ελαττώνεται στα 29,8 λεπτά ανά KWh.
ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 32,9 λεπτά ανά kWh τον Δεκέμβριο.
NRG: Ανακοίνωσε 31,9 λεπτά ανά kWh για το πρόγραμμα Prime.
Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 38,9 λεπτά ανά kWh για τον Δεκέμβριο.
ΕΛΙΝ: Χρέωση 28,5 λεπτά ανά kWh στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort (με πάγιο 4,9 ευρώ). Στο πρόγραμμα Power On! Home (με πάγιο 1 ευρώ) της εταιρείας, η χρέωση είναι 31 λεπτά του ευρώ.
Volterra: Ανακοίνωσε χρέωση 39,8 λεπτά ανά ΚWh






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This