Δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου μονοκατοκία στον Υμηττό από 91χρονη με… άνοια!

Σοκάρουν οι καταγγελίες των συγγενών της ηλικιωμένης - Μια κυρία και ένας νεαρός πήγαν στο σπίτι της

Must Read

Όσο περνάνε οι μέρες όλο και νέες καταγγελίες και ύποπτες δωρεές που αφορούν στην Κιβωτό του Κόσμου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η περίεργη υπόθεση με δωρεά 91χρονης με άνοια.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο στον Υμηττό. «Υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου», είπε ο αδερφός της 91χρονης.

Διαβάστε ακόμη: «Ντου» στα σπίτια του πατρός Αντωνίου και της παπαδιάς – 300.000 ευρώ (μέχρι τώρα) στους λογαριασμούς τους

«Όταν άνοιξε η διαθήκη ξέραμε εκ των προτέρων ότι άφησαν το σπίτι στον αδελφό μου, αυτό το ξέραμε», λέει η αδερφή της 91χρονης, όμως δυο χρόνια πριν πεθάνει και ενώ έπασχε από βαριά άνοια, η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε το σπίτι της στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι συγγενείς της ισχυρίζονται ότι την πλησίασαν κάποιοι από την «Κιβωτό του Κόσμου» και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς και το 165 τμ σπίτι της οικογένειας έφτασε στα χέρια της ΜΚΟ.

«Την πλησίασαν από την «Κιβωτό», της είπαν: «τα παιδάκια», τη ρίξανε σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, το είχε χάσει, έπαιρνε… Υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια. Η αποβιώσασα θείας μας ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών», λένε οι συγγενείς στην αναφορά τους για την ακύρωση της δωρεάς.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο της 91χρονης, άνθρωποι της «Κιβωτού» άλλαξαν μέχρι και τις κλειδαριές στην μονοκατοικία στον Υμηττό.

«Μας ειδοποίησε η γειτονιά και πήγα εγώ με το κλειδί μου να μπω και όντως είχε αλλαχτεί η κλειδαριά και μετά από 3-4 ημέρες, γιατί μου είπαν ότι ήταν από την «Κιβωτό», η γειτονιά, έψαχνα να τους βρω, να μιλήσω με έναν υπεύθυνο», λέει χαρακτηριστικά συγγενής της ηλικιωμένης.

Μετά από 4 ημέρες η Κιβωτός απάντησε στους συγγενείς και τους παρέπεμψε στον πληρεξούσιο δικηγόρο.

«Μία υπεροψία την είδα και μάλιστα κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο την «Κιβωτό» και τους ζήτησα να μπω στο σπίτι να πάρω κάποια αντικείμενα. Και μετά από τρεις ώρες με πήραν και μου είπαν: «δεν μπορείτε, γιατί έχετε κάνει αγωγή και από την στιγμή που εκκρεμεί αγωγή δεν μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι»».

Η ανιψιά της 91χρονης υποστήριξε ότι η αγωγή ακύρωσης της δωρεάς ήταν μονόδρομος για εκείνους από την στιγμή που η διαθήκη τούς όριζε ως μοναδικούς κληρονόμους και η δωρεά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα όσο η θεία τους έπασχε από άνοια.

«Από ότι ξέρω, από την κοπέλα που την κράταγε, πήγε μία κυρία με έναν νεαρό, της είπαν ότι είμαστε φίλοι με την κυρία Ε και τους άφησε για να πάει να ψωνίσει γιατί είχε λαϊκή εκείνη την ημέρα και τους άφησε. Μέσα σε μισή ώρα έγινε, ότι έγινε, τόσο έλειψε η κοπέλα. Πήγε η δικηγόρος που θα γινόταν πληρεξούσια, πήραν την υπογραφή της, πώς την πήραν δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσε να γράψει η θεία μου το 2020, με τίποτα, έκανε μουτζούρες. Πιστεύω από την στιγμή που είχε άνοια η θεία μου και αποδεικνύεται από χαρτί γιατρού και από τα συνταγολόγια που γράφαμε τα χάπια, ότι θα δικαιωθούμε».




Εργαζόμενος της «Κιβωτού» επιβεβαιώνει τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων επιβεβαίωσε τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου πρώην εργαζόμενος.

Την ίδια ώρα η Οικονομική Αστυνομία με εφόδους συνεχίζει το έργο της και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα, προκειμένου να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού.

Εντοπίστηκε και η δεύτερη θυρίδα 

Έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία γίνεται και για τα σπίτια που έχει δηλωμένα ως κατοικία ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα σε Κολωνό, Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνα. Μάλιστα τους απεστάλη επισήμως η εισαγγελική εντολή για έρευνα στις οικίες, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον «θησαυρό» από τη θυρίδα της πρεσβυτέρας.

Νωρίτερα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Επίσης δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα και οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, ενώ δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Εντοπίστηκε δε και η δεύτερη από τις τρεις συνολικά θυρίδες που ψάχνουν οι Αρχές. Η συγκεκριμένη έχει ανοιχτεί στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου σε τραπεζικό υποκατάστημα της Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο από το 2017 έως και το 2021, οι δωρεές προς την «Κιβωτό» εκτιμάται ότι έφτασαν τα 27,7 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα χρήματα να είναι από δωρεές ιδιωτών, ενώ υπήρχαν και κάποιες κρατικές επιχορηγήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This