Έντονη σεισμική δραστηριότητα μετά τα 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια: Ταρακουνήθηκε ξανά η Αθήνα

Αναφορές για μικρές ρωγμές σε σπίτια - Οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι οι μετασεισμοί δείχνουν ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση

Must Read

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Εύβοια, που ταρακούνησε και την Αττική. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:23, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες τρεις. Λίγο πριν από τις 8 (στις 7.56) σημειώθηκε και άλλος ένας σεισμός στην ίδια περιοχή, 3,7 Ρίχτερ.

 

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, δήλωσε ότι «Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5:00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χρήστος Τρανός, έκανε λόγο για μικρές ρωγμές σε σπίτια, χωρίς βέβαια η κατάσταση να εμπνέει μεγάλη ανησυχία.


 






Σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η ισχυρή σεισμική δόνηση που «κούνησε» τα ξημερώματα την Εύβοια, την Αττική και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας, κοντά στα Νέα Στύρα. To εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,2 χλμ.

 

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο 4,8 Ρίχτερ, ενώ μετά επαναξιολογήθηκε στα 4,6 Ρίχτερ και κατέληξε στα 4,7 Ρίχτερ. 


«Έκπληξη» χαρακτήρισε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας το σημείο στην Εύβοια όπου καταγράφηκε σήμερα το πρωί ο ισχυρός σεισμός που «ταρακούνησε» και την Αττική. Πάντως, στις 7.23, σχεδόν μία ώρα αργότερα η περιοχή έδωσε και έναν ακόμη δυνατό μετασεισμό 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων της Εύβοιας. Ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, εκτίμησε πως πρόκειται για έναν σεισμό «έκπληξη», αναφορικά με την περιοχή που σημειώθηκε.





«Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Συνεπώς, περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας αλλά και τη διερεύνηση αν υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή ή όχι, προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ακόμη ότι δεν πρόκειται για σεισμό που «θα μας προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και δεν έχουμε αναφορές έως τώρα για κάποιες επιπτώσεις».
Διαβάστε ακόμα:

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – «Τάραξε» και την Αθήνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλ. Μαρουσάκης: «Κακοκαιρία ”εξπρές” προ των πυλών με καταιγίδες»

Μπορεί ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα να επέτρεψε στους Έλληνες να γιορτάσουν τα κούλουμα, δίχως «ευτράπελα», όμως ένα νέο...

More Articles Like This