Συγκέντρωση στήριξης στον πατέρα Αντώνιο – Σάλος με βίντεο παιδιών να αλλάζουν στίχους τραγουδιού για χάρη του!

Ενόχληση πολλών ιερέων επειδή ο π.Αντώνιος «δεν φόραγε ποτέ τον σταυρό του»

Must Read

Ενώ συνεχίζει η ροή των σοκαριστικών μαρτυριών και καταγγελιών για βασανιστήρια, κακοποιήσεις και ασέλγειες στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και τα στοιχεία της αμύθητης περιουσίας που είχαν ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστηρικτές του ιδρυτή της ΜΚΟ κανονίζουν συγκέντρωση στήριξής του.

Σύμφωνα με το κάλεσμα μέσω συγκεκριμένων λογαριασμών στο facebook, αυτή η συγκέντρωση θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 18:00, έξω από την «Κιβωτό».

Αναφέρεται σχετικά μάλιστα σε μία από τις αναρτήσεις, η οποία έχει πάνω από 50.000 κοινοποιήσεις: «Το απόγευμα όσοι αγαπάμε τον πάτερ Αντώνη να μαζευτούμε έξω από την Κιβωτό με λευκά κεριά».

Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» ήδη έχει ξεκινήσει μια τάση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να παραλληλίζουν οι υποστηρικτές του πατέρα Αντώνιου τον ιδρυτή της ΜΚΟ με τον Άγιο Νεκτάριο




«Ο πατέρας Αντώνιος δε φόραγε ποτέ τον σταυρό του!»

Στην εκπομπή σχολίασε τα τεκταινόμενα και ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε και στην εμφάνιση του πατέρα Αντώνιου, σχολιάζοντας ότι αρκετοί ιερείς είναι ενοχλημένοι επειδή δεν φορά ποτέ τον σταυρό του:

«Εγώ εκκλησιάζομαι, κάθε Κυριακή όταν μπορώ από τις υποχρεώσεις μου και μιλάω με τους ευσεβείς πρωτοπρεσβύτερους της ενορίας μου. Τους ενόχλησε πάρα πολύ ότι σε καμία δημόσια εικόνα ο πάτερ Αντώνιος δεν φοράει το σταυρό του … Όταν όμως πήγαινε σε μια συνέντευξη, ή ήταν σε ένα κοινό λόγο, σε ένα κοινό βήμα, θα έπρεπε, μου λένε οι παπάδες, να φοράει το σταυρό του».

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πρωτοπρεσβύτεροι έχουν σταυρό που τους έχει απονείμει η εκκλησία. Αυτός δεν φόραγε ποτέ τον σταυρό που είναι υπόχρεος να φοράει. Οι παπάδες το ερμηνεύουν αυτό σαν αλαζονεία. Ο πάτερ Κυριάκος στην ενορία μου, μου το είπε ότι ήταν πολύ-πολύ αλαζόνας και δεν φορούσε το σταυρό του Θεού σε δημόσιο βήμα».




Το βίντεο από το τραγούδι των παιδιών στον πατέρα Αντώνιο

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγεται ένα τραγούδι που είπαν παιδιά της «Κιβωτού», αλλάζοντας τους στίχους για τον πατέρα Αντώνιο!

Το βίντεο είναι από τη δομή του Κολωνού από τα γενέθλια του ιδρυτή της ΜΚΟ, σε μια από τις τελευταίες γιορτές που έκανε με τα παιδιά πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Εκεί φαίνεται μια υποδοχή με κομφετί και λουλούδια και φωνάζοντας «χρόνια πολλά πατέρα μας», ενώ τα παιδιά έκαναν και μια διασκευή του τραγουδιού «Ήτανε μια φορά» του Νίκου Ξυλούρη, προς τιμήν του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

«Ήτανε μια φορά μάτια μου και έναν καιρό, ένας μικρός παππούλης, καλέ, στον Κολωνό … Απόφαση έκανε μάτια μου να ασχοληθεί και στα παιδιά να μάθει για τη ζωή … Ζούσε και εκτελούσε για έναν σκοπό και με την πρεσβυτέρα έκαναν την Κιβωτό», ακούγεται μεταξύ άλλων στους στίχους των παιδιών…




Αυτό το βίντεο προκάλεσε την οργή του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος σχολίασε ότι  είναι «ανεπίτρεπτο, είναι φασιστικός ο τρόπος που διαπαιδαγωγείς αυτά τα παιδιά. Είναι διακόρευση της παιδικής ψυχής και του μυαλού … Είναι θρησκευτική σέχτα, μια μπίζνα, μια επιχείρηση», είπε και παραλλήλισε αυτή τη διαπαιδαγώγηση με τη φασιστική νεολαία του Μεταξά.

Με τη σειρά του ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ξέσπασε επίσης μετά την προβολή του βίντεο, λέγοντας:

«Εδώ επεμβαίνει εισαγγελία με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων! Αν αυτό δεν λέγεται χειραγώγηση παιδικής ψυχής, πώς λέγεται;»




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This