Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την έκρηξη σε δημοτικό που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Συνελήφθησαν ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος

Must Read

Συνελήφθησαν δύο άνδρες που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία που σημειώθηκε στις Σέρρες, όταν μετά από έκρηξη στον λέβητα δημοτικού σχολείου, έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής.

Οι άνδρες κατηγορούνται για για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια, μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο δημοτικό σχολείο, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο του έργου και τον 43χρονο ηλεκτρολόγο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Συμμαθητές του 11χρονου αγοριού αγοριού που καταπλακώθηκε όταν μετά την έκρηξη, η πόρτα εκσφενδονίστηκε και τον καταπλάκωσε άφησαν κεριά, λουλούδια και σημειώματα έξω από την είσοδο του σχολείου που παρέμεινε κλειστό σήμερα, όπως και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» έγραψε ένας φίλος του 11χρονου Βασίλη και άφησε το σημείωμα στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι, όπως φαίνεται στις εικόνες του ThessToday.gr και του epiloges.gr

Ο συμμαθητής του 11χρονου που είδε τον Βασίλη να πέφτει νεκρός, περιέγραψε στους δημοσιογράφους τα δραματικά δευτερόλεπτα:




Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρέλαβαν τη σορό του παιδιού, ο 11χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο σήμερα πραγματοποίησαν έρευνα πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

Η κοινωνία ζητά απαντήσεις σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που στοίχησε τη ζωή του παιδιού- το οποίο βρισκόταν σε ασφαλή υποτίθεται χώρο – μέσα στο σχολείο.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σειρά λαθών, αφού αρχικά οι εργασίες μετατροπής του καυστήρα σε λέβητα με γεωθερμία δεν έπρεπε να γίνουν την ώρα που βρίσκονταν παιδιά στο σχολείο. Μάλιστα, οι μηχανικοί είχαν σε λειτουργία τον λέβητα όσο έκαναν την μετατροπή του.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε άμεση διερεύνηση ευθυνών.

Δείτε επίσης:

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη που σκοτώθηκε από έκρηξη στο σχολείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This