Νέο βίντεο με την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά – Τα λάθη των αστυνομικών

Δεν ακολούθησαν τις οδηγίες που προβλέπονται για την καταδίωξη

Must Read

Το «φως» της δημοσιότητας «βλέπει» νέο που βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν εκείνος δεν πλήρωσε το ποσό των 20 ευρώ στο πρατήριο που είχε βάλει καύσιμα.

Στο βίντεο του the-brake.net φαίνονται οι δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ να καταδιώκουν το αυτοκίνητο που οδηγεί ο 16χρονος Ρομά, προσπαθώντας να διαφύγει, ενώ μόλις 500 μέτρα πιο κάτω, οι αστυνομικοί πυροβολούν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο κεφάλι.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ παράλληλα διαδηλωτές Ρομά σε όλη τη χώρα, συγκρούονται με τα ΜΑΤ, κλείνουν δρόμους, ζητούν εκδίκηση και προκαλούν φθορές, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=z2p_IWz_3a4

Νωρίτερα, άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα στο βενζινάδικο, κατέγραψε τους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα και να κάθονται σε τραπέζι, όταν ξαφνικά ο υπάλληλος μπήκε και τους ενημέρωσε ότι ένας οδηγός έφυγε χωρίς να πληρώσει.  Τότε, οι άνδρες της ΔΙΑΣ σηκώνονται, ανεβαίνουν στις μηχανές τους και ξεκινούν την καταδίωξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. όμως, ανέφερε ότι βρίσκονταν σε κοντινό σημείο και όχι μέσα στο βενζινάδικο.

Έκαναν τα αντίθετα από αυτά που προβλέπουν οι οδηγίες για την καταδίωξη

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, οι αστυνομικοί δεν ακολούθησαν τις οδηγίες που προβλέπονται για τις καταδιώξεις. Οι ίδιοι γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν νεαρό Ρομά ο οποίος δεν πλήρωσε τα καύσιμα που έβαλε, αξίας 20 ευρώ. Μάλιστα, ήξεραν ότι στο όχημα ήταν μόνος του και ότι δεν επρόκειτο για κάποιον σκληρό κακοποιό, ο οποίος πιθανόν να έφερε όπλο και να απειλήσει τη ζωή τους ή κάποιον άλλον.

Οι ίδιο δεν ακολούθησαν την οδηγοί που αναφέρει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να περιμένουν και άλλες δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί και ατυχήματα στους γύρω χώρους της καταδίωξης, ούτε την οδηγία ότι πρέπει να πυροβολούν στα λάστιχα μόνο εάν είναι έκτακτη περίπτωση. Επιπλέον, οι αστυνομικοί παρέλειψαν την οδηγία που προβλέπει να τηρούν απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να αποφευχθεί εμβολισμός.

Ό,τι έγινε και στην υπόθεση του Σαμπάνη

Τα όσα έχουν εκτυλιχθεί στην αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη μοιάζουν με την υπόθεση του Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, πριν από έναν χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Ρομά είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο και μετά από ασυνεννοησία των αστυνομικών με το κέντρο, όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα, κάποιοι εγκατέλειψαν την επιχείρηση, ενώ άλλοι πυροβόλησαν 38 φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν και να τραυματίσουν τον συνοδηγό του. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πρόταση Εισαγγελέα για τους αστυνομικούς να κατηγορηθούν για  ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με την υπόθεση να μην έχει εκδικαστεί μέχρι τώρα.




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This