Συγκλονίζει ο δάσκαλος που είδε τον 11χρονο Βασίλη να σκοτώνεται: «Την έχω μπροστά μου την εικόνα»

«Ήταν παιδί όλων μας» είπε ο εκπαιδευτικός

Must Read

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών από τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Βασίλη που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο προαύλιο του σχολείου του, όταν μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο, η μεταλλική πόρτα εκτοξεύτηκε και τον καταπλάκωσε.

Το παιδί κατέληξε μπροστά στα μάτια συμμαθητών αλλά και ενός δασκάλου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε αυτή την τραγωδία που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

O μικρός Βασίλης

Συγκλονισμένος ο δάσκαλος του 9οθ δημοτικού σχολείου Σερρών δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Την έχω την εικόνα μπροστά μου, πώς θέλετε να είμαι;» είπε ο εκπαιδευτικός ο οποίος στην ερώτηση αν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε «του σχολείου, όλων και παιδί όλων».

«Ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι επειδή ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε στην πόρτα μπροστά» περιέγραψε συντετριμμένος ο εκπαιδευτικός.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Στο μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την έκρηξη σε δημοτικό που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δείτε επίσης: Συγκινούν οι συμμαθητές του 11χρονου: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This