Η Έμμα ενέπνευσε περί τους χίλιους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων!

Πηγή έμπνευσης μετά το θάνατό της η αδικοχαμένη 21χρονη φοιτήτρια...

Must Read

Το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη νεαρή φοιτήτρια Εμμα Καρυωτάκη, πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, όταν 27χρονος Αλβανός την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και την εγκατέλειψε, και στη συνέχεια η μεγαλειώδης απόφαση των γονιών της να δωρίσουν τα όργανά της ευαισθητοποίησαν τους πολίτες και «έφεραν» 1.000 νέους δωρητές οργάνων.

Η κίνηση αυτή των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας, που χάρισε ζωή μέσα από τον θάνατο, αποτέλεσε κορύφωση στη συνήθως οριζόντια γραμμή που αποτυπώνει τον ρυθμό νέων δωρητών οργάνων στη χώρα μας. Το νήμα της ζωής της μόλις 21 ετών Εμμας κόπηκε βίαια και άδικα στην άσφαλτο, αλλά οι γονείς της αποφάσισαν να προσφέρουν ευκαιρία για ζωή σε τουλάχιστον επτά συνανθρώπους τους.

Οσα βίωνε εκείνες τις δραματικές ημέρες η οικογένεια Καρυωτάκη, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία, άγγιξαν τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα από 23 έως 26 Νοεμβρίου καταγράφηκε αυξημένη κινητικότητα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), με τους πολίτες να αναζητούν πληροφορίες για το θέμα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγγεγραμμένων

Αποτυπώθηκε, μάλιστα, έμπρακτα, με σχεδόν 1.000 εγγραφές στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών του οργανισμού. Με δεδομένο ότι οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο από το 2018 μέχρι και τον θάνατο της Εμμας ήταν περίπου 16.000, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγγεγραμμένων, περίπου 6%, μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ειδικοί του ΕΟΜ εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί και στα στοιχεία για τις δωρεές μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

«Ο θάνατος της Εμμας ήταν ένα γεγονός που ευαισθητοποίησε τους πολίτες, έγινε το έναυσμα να αναζητήσουν πληροφόρηση για τη δωρεά οργάνων ή και να αποφασίσουν να γίνουν οι ίδιοι δωρητές στο εθνικό μητρώο. Πολύ σημαντικό όμως είναι να μπει το θέμα αυτό στο τραπέζι της συζήτησης μέσα σε κάθε οικογένεια και τα μέλη να μοιράζονται τη σχετική επιθυμία τους, αν θέλουν να δωρηθούν ή όχι τα όργανά τους», υπογράμμισε η προϊσταμένη του Τμήματος Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ Γιούλη Μενουδάκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This