Νύχτα συγκρούσεων στη Δυτική Αττική: Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

Πάνω από 10 συλλήψεις - Απολογείται ο αστυνομικός

Must Read

Έκρυθμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη δυτική Αττική μετά από τα συνεχή επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου μετά από καταδίωξη.

Νύχτα ταραχών ήταν και η χθεσινή, καθώς με συμπλοκές, φωτιές και έναν νεκρό Ρομά σημαδεύτηκε το βράδυ. Στον καταυλισμό Μεγάρων ένας 30χρονος έπεσε νεκρός δεχόμενος σφαίρα στο θώρακα από καραμπίνα έπειτα από άγριο διαπληκτισμό που ξέσπασε για… οικονομικούς λόγους με ομοεθνή του. Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου μεταφέρθηκε ο νεκρός άνδρας. Έξω από τον καταυλισμό της περιοχής, επικρατούσε από νωρίς το απόγευμα σκηνικό έντασης με το οργισμένο πλήθος να βάζει φωτιά σε Ι.Χ. στη Παλαιά Εθνική οδό. Νωρίτερα νεαροί ρομά είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμάτων στο Μικρό Σχιστό.

Στον Ανακριτή απολογείται ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο. Υποστηρίζει πως δεν…στόχευσε καλά, εξαιτίας κακού οδοστρώματος. Ομάδες Ρομά είχαν στήσει ένοπλη ενέδρα σε αστυνομικούς στη Λεωφόρο Διυλιστηρίων. Επί μία ώρα πυροβολούσαν με καραμπίνες στοχεύοντας από το ύψωμα τις τρεις ομάδες ΟΠΚΕ που επιχειρούσαν στο σημείο. Στην περιοχή έσπευσαν ενισχύσεις με άνδρες της ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας της ΟΠΚΕ, τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν δέχτηκε σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Το χρονικό

Περισσότερα από… 28 λεπτά, πέρασαν από το ξεκίνημα της αιματηρής καταδίωξης στα Διαβατά, μέχρι να ενημερωθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον πυροβολισμό του 34χρονου αστυφύλακα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Κωνσταντίνο. Όπως αποτυπώνεται στις ασύρματες επικοινωνίες ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, δεν είχε καμία γνώση για τις ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Την ίδια ώρα ο 34χρονος αστυφύλακας που πυροβόλησε το ανήλικο αγόρι, ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να στοχεύσει καλά, λόγω… ανώμαλου οδοστρώματος.

 




Έρευνες έχουν ξεκινήσει ήδη σε 7 καταυλισμούς στην Δυτική Αττική. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε 25 σπίτια στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι και προχώρησαν σε 7 συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

 

 

 






 

Διαβάστε ακόμα:

Οι Ρομά καλούν για νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια, μέσω TikTok!

Οι Ρομά ξεσηκώνονται: Ο πατέρας του 16χρονου απειλεί με «βεντέτα» – 30χρονος νεκρός από πυροβολισμό στα Μέγαρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This