«Είμαι αθώος γιατί δεν άδειασα τον γεμιστήρα» λέει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

«Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα»

Must Read

Το γεγονός ότι δεν άδειασε τον γεμιστήρα του στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη σύμφωνα με όσα καταθέτει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, σημαίνει ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει και αυτό υποδηλώνει… την αθωότητά του. 

Σύμφωνα με την απολογητικό υπόμνημα του 34χρονου αστυφύλακα, και τις απαντήσεις του στις διευκρινιστικές ερωτήσεις του ανακριτή, ο ίδιος ρίχνει ευθύνες στον 16χρονο και υποστηρίζει ότι πυροβόλησε για να σώσει τους συναδέλφους του.

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» ισχυρίστηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά, ότι πυροβόλησε δύο φορές για να πετύχει τα λάστιχα του αυτοκινήτου. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα», φέρεται να είπε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 16χρονος έκανε ελιγμούς παρά το γεγονός ότι τον προειδοποίησαν να κάνει στην άκρη. «Αγνόησε τις εντολές συνεχίζοντας την πορεία του, παραβιάζοντας συνεχώς σηματοδότες, πραγματοποιώντας απότομες αναστροφές και τρεις απόπειρες να εμβολίσει» κατέθεσε ο 34χρονος αστυνομικός.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στη «τελευταία απόπειρα εμβολισμού» μόλις αντιλήφθηκε ότι το αγροτικό όχημα «επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή» των συναδέλφων του, «χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει».

«Δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια»

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» φέρεται να ισχυρίστηκε, και πρόσθεσε: «παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αστυνομικός, μετά τον πυροβολισμό, το αγροτικό όχημα ανετράπη και κατέληξε σε τοίχο: «Δεν επιλέξαμε να ελέγξουμε μόνοι μας το όχημα, αλλά περιμέναμε ενισχύσεις. Σε διάστημα 3-4 λεπτών μία ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε πλησιάσαμε το αγροτικό και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού, πίσω από το προσκέφαλο, υπήρχε τρύπα […] Όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» ανέφερε και εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό του 16χρονου, ενώ ευχήθηκε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.




Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του. Την απόφαση θα λάβει το  συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This