Το Μαξίμου προσπαθεί να ξεπλύνει της παρακολουθήσεις… μέσω της Καϊλή

Must Read

Απόπειρα να «ξεπλύνει» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κάνει το μέγαρο Μαξίμου, εκμεταλλευόμενο τη σύλληψη της Εύας Καϊλή που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ. 

Αυτό διαφαίνεται και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διερωτήθηκε αν…οι παρακολουθήσεις γίνονταν από τις Βελγικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν οι βελγικές Αρχές είχαν ή έχουν έρθει σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές, με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει βοήθεια στις έρευνες αυτές, ο ίδιος απάντησε απάντησε:

«Δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζω ακόμη. Φαντάζομαι θα ενημερωθούμε το επόμενο διάστημα. Όπως, επίσης, δεν γνωρίζουμε και ποιον τρόπο χρησιμοποίησαν οι βελγικές Αρχές για να φτάσουν στη διαλεύκανση και την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Το λέω αυτό γιατί έχει γίνει πολλή συζήτηση στην Ελλάδα, για το κατά πόσο πολιτικά πρόσωπα -βεβαίως με πολύ αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες- ευρωβουλευτές, θα μπορούν να είναι ή να μην είναι ελεγχόμενοι σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές τους παρακολουθήσεις με νόμιμο τρόπο. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι μέσα μεταχειρίστηκαν οι βελγικές Αρχές και να ξανααξιολογήσουμε λίγο, να ξαναζυγίσουμε τα όσα ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο. Επαναλαμβάνω: Πάντοτε υπό την οπτική πολύ αυστηρών θεσμικών φίλτρων, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της ΝΔ (Μαργαρίτης Σχοινάς και Δημήτρης Αβραμόπουλος), μετά από το σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ, με τον ίδιο να απαντάει ότι η κυβέρνηση δεν έχει στοιχεία και ότι μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχουν σχέση με την υπόθεση.

«Ο κ. Σχοινάς εκ του χαρτοφυλακίου του έχει επαφές με διάφορες χώρες και έχει κάνει τοποθετήσεις. Όποια απόπειρα σύνδεσης χωρίς στοιχεία δεν προσφέρεται για συμπεράσματα» ανέφερε και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «έσπευσε να μετατοπίσει ένα δικό του πρόβλημα στη ΝΔ με θράσος». «Εμείς δεν κατηγορήσαμε το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορούμε να το συσχετίσουμε» είπε και πρόσθεσε «αντιστρέφει την πραγματικότητα. Η υπόθεση της είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, υπήρξε επί πολλά χρόνια πολιτικά συνδεδεμένη με τον Ανδρουλάκη. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

«Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει κανείς ότι η κ. Καϊλή δεν βαρύνει με την όποια δράση τον πολιτικό της χώρο αλλά τη ΝΔ» υποστήριξε ο Οικονόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This