Alert για τον θανατηφόρο «ιό της καμήλας»

Must Read

Το αιματοβαμμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μπορεί να σε στείλει στη φυλακή, όπως αποδείχθηκε με την περίπτωση της Εύας Καϊλή, όμως μπορεί να σε στείλει και στο νοσοκομείο. Αυτό είπε χθες, ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στον θανατηφόρο ιό της καμήλας.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι ένα αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής, γνωστό ήδη από το 2012 στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Εκτοτε έχουν καταγραφεί 2.600 κρούσματα παγκοσμίως, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αραβική Χερσόνησο. Πάνω από το 1/3 των ασθενών φέρεται ότι έχει πεθάνει. Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Κατάρ, σύμφωνα με την «Daily Mail». Σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, ο ιός αυτός μεταδίδεται είτε από επαφή με καμήλα είτε διαμέσου της αναπνευστικής οδού.

«Δεν μεταδίδεται εύκολα, αλλά ο ένας στους τρεις που κολλάει τον ιό καταλήγει» είπε η Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως «έχουμε και τον ιό της καμήλας, είχαμε και τα ποδόσφαιρα. Αυτό είναι αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής και το ξέρουμε από το 2012. Εχουμε παγκοσμίως από τότε 2.600 κρούσματα. Κολλάει είτε με την επαφή με την καμήλα είτε διαμέσου της αναπνευστικής οδού, αν κάποιος έχει νοσήσει. Οσοι πήγαν στο Κατάρ ανεβήκανε και σε… μια καμήλα – λογικό είναι… Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλο ποσοστό». Αξίζει να σημειωθεί πως τα πέντε βασικά συμπτώματα είναι αναπνευστικά προβλήματα, βήχας, εμετός, πυρετός και διάρροια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This