Ξαφνικά νέος ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο… παθολογικού θανάτου για την Ίριδα

Μια κατάθεση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Must Read

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η εξέλιξη στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και αναμένεται να κληθεί αύριο σε απολογία τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει μια νέα κατάθεση ενός ιατροδικαστή, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η 6 μηνών Ίριδα, να πέθανε από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του αναφέρει ότι ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, αλλά είχε πιθανώς ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και μπορεί να προκάλεσε τον θάνατό της.




Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής δεν βρέθηκε ποτέ στο προσκήνιο το διάστημα που τα ΜΜΕ ασχολούνταν με τις εξελίξεις και τις καταθέσεις των ειδικών, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει συμμετάσχει σε κάποιες από τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου με αίτημα που κατέθεσε προς την ανακρίτρια, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, ζητά να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες, ειδικοί επιστήμονες αλλά και κατ´ αντιπαράσταση με ιατροδικαστές και άλλους ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, πριν απολογηθεί.

Ο Κούγιας ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», σημειώνει ενώ επιτίθεται στους έμπειρους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, κάνοντας λόγο «κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας ζητά:

  • Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
  •  Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
  • Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

«Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο χαρτί «παίζει» λίγο πριν απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This