Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Α. Κούγιας: «Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»

Τι είπε για τις νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις και κατά ποιων εμπλεκόμενων στην διαδικασία καταφέρθηκε

Must Read

Λίγο πριν τις 9 το πρωί πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η ίδια έχει καταθέσει, μέσω του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και  κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Ο Κούγιας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», σημειώνει ενώ επιτίθεται στους έμπειρους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, κάνοντας λόγο «κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας ζητά:

–Να κληθεί και να εξετασθεί, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
–Να κληθεί και να εξεταστεί,  ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
–Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
–Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

«Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε μεταξύ, άλλων:

«Έχουμε ένα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο έξι τακτικών ιατροδικαστών. Την αθωότητα της κυρίας κατηγορουμένης υποστηρίζουν εκτός από της κυρίας Τσάκωνα και της κυριάς Τσιόλα, οι οποίες ήταν κατηγορηματικές ότι πρόκειται περί θανάτων από παθολογικά αίτια, πλέον είναι υπέρ αυτής της απόψεως ο ιατροδικαστής Λαρίσης κ. Κραββαρίτης, ο ιατροδικαστής Πελοποννήσου κ. Μεσογίτης, ο  ιατροδικαστής Πειραιώς κ. Τσαντίρης και η ιατροδικαστής κ. Δημακοπούλου και άλλοι δύο ιατροδικαστές της Βορείου Ελλάδας».

Παράλληλα, ανέφερε πως η ιατροδικαστική γνωμοδότηση των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρια βασίζεται σε υποκειμενικές απόψεις γεμάτες από επιρρήματα που δεν μπορούν να αποτελέσουν την υποδομή μιας δικαστικής απόφασης.Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια.

Σχετικά με την πραγματογνωμοσύνη του παθολογοανατόμου, Ευτυχίδη, είπε πως:

«Χωρίς να περιλαμβάνεται στον πίνακα των πραγματογνωμόνων εφάρμοσε πρωτοφανή παγκοσμίων ιατροδικαστικά δεδομένα εξέταση και ανακλήθηκε από τον ίδιο. Κατέθεσε συμπληρωματικά και αποκάλυψε ότι παραπλανήθηκε από Καλόγρηα , ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο. Διεκπεραίωσε έλεγχο και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή που δεν έχει εφαρμοστεί παγκοσμίως. 

Φαίνεται να είχε βεβαιώσει με έγγραφο ότι η έρευνα είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε κανένα πρωτόκολλο για καμία έρευνα στο ΕΚΠΑ έστω και με αυτή τη λάθος διερεύνηση. Αναγκάστηκε να πει ότι έκανε στο ΚΑΤ την γνωμάτευση και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την λανθασμένη επιλογή η οποία δεν έχει γίνει ποτέ».

Για την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου: «Έχουμε ζητήσει από την ανακρίτρια να εξετάσει ένα πρόσωπο που είναι στο σκοτάδι, την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής κ. Σπηλιοπούλου, πρόσωπο με πολλά ερωτηματικά, συγγενής με γραμματέα της Σαλάπα. Ακόμα μια επιλογή σε προσωπικό επίπεδο. Κατευθύνει τα πάντα από το σκοτάδι, δεν έχει εξεταστεί ποτέ σαν μάρτυρας αλλά και κατά την παράσταση των ιατροδικαστών, οι οποίοι έχουν εκπλαγεί με την ακραία παρανομία που έχει συμβεί έως τώρα»

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε «πρόχειρη διαδικασία» την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για την Ρ. Πισπιρίγκου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για «τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα».

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους στους ιατροδικαστές.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν το βράδυ. Αντιμετωπίστηκαν από την ανακρίτρια με μεροληπτική διάθεση. Ειλικρινά κράτησε (τους ιατροδικαστές) 5 και 8 ώρες ενώ τον Καρακούκη με Καλόγρηα σε λίγα λεπτά είχε τελειώσει και με τους δύο. Χαίρομαι που υπάρχουν επιστήμονες που τηρούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη».



 

 

 

 

 

Χθες, ήρθε στο φως μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση της 34χρονης η οποία προκαλεί προβληματισμό

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει μια νέα κατάθεση ενός ιατροδικαστή, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η 6 μηνών Ίριδα, να πέθανε από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του αναφέρει ότι ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, αλλά είχε πιθανώς ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και μπορεί να προκάλεσε τον θάνατό της.




Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής δεν βρέθηκε ποτέ στο προσκήνιο το διάστημα που τα ΜΜΕ ασχολούνταν με τις εξελίξεις και τις καταθέσεις των ειδικών, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει συμμετάσχει σε κάποιες από τις έρευνες.

Δείτε επίσης:

Ξαφνικά νέος ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο… παθολογικού θανάτου για την Ίριδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This