Πώς επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία – Τι εισηγήθηκε η επιτροπή

Must Read

Στα πόστα τους επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία, μετά από την απόφαση του ΣτΕ που αποτέλεσε «χαστούκι» για την εκδικητική επιμονή του Θάνου Πλεύρη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους αφήσει εκτός μάχης επειδή δεν δέχτηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία την 1η Ιανουαρίου 2023, με την επιτροπή των ειδικών να εισηγείται τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο για την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής ήταν να επιστρέψουν με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί από 14 Απριλίου 2022 η απόφαση του Θάνου Πλεύρη να μείνουν εκτός 7.000 υγειονομικοί, την ώρα μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This