Άνω κάτω μοναστήρι στην Πέλλα για τον κρυμμένο θησαυρό

Must Read

Ο θρύλος ενός αμύθητου θησαυρού, που εικάζεται ότι κρύβεται σε υπόγεια κρύπτη της Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αλμωπία της Πέλλας, άνοιξε την… όρεξη των κυνηγών χρυσού, οι οποίοι άρχισαν ανασκαφές γύρω από το μοναστήρι, υπό τον κίνδυνο κατάρρευσής του!

Η σύλληψη ενός αρχαιοκαπήλου πριν από έναν μήνα στη Σπάρτη φαίνεται πως «φούντωσε» τις φήμες και συνετέλεσε στη διαμόρφωση ενός πρωτόγνωρου σκηνικού, που έχει αναστατώσει τους περίπου 800 κατοίκους του χωριού.

Οι ανασκαφές

Οπως λένε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνεργεία με τη συνδρομή ειδικών μηχανημάτων έχουν σκάψει τρύπες τόσο στο προαύλιο της μονής όσο και γύρω από αυτήν, παρουσία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων και υπό την καθημερινή εποπτεία ειρηνοδίκη. Την ίδια ώρα, ένας μοναχός κάνει λόγο για «εισβολή στο σπίτι του» και θέτει ζητήματα στασιμότητας του κτιρίου, λόγω της παλαιότητάς του.

«Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, κατέφτασαν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά από την Αθήνα, οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι θέλουν να μας προστατεύσουν από αρχαιοκάπηλους. Αφού τους επιτρέψαμε να κοιμηθούν στο μοναστήρι, την επομένη μάς ζήτησαν να απομακρυνθούμε από τον χώρο, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανασκαφής πίσω από έναν βράχο. Μας είπαν ότι ψάχνουν μια ειδική κρύπτη μέσα στην οποία εικάζεται ότι υπάρχει θησαυρός, κάτι που γνωρίζουμε και εμείς από τους παλαιότερους μοναχούς. Επικράτησε ένταση γιατί εμείς αρνηθήκαμε να φύγουμε» ανέφερε αρχικά ο καλόγερος. Οι δύο ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, ενώ η τρίτη έξω από τη μονή και, συγκεκριμένα, πίσω από το Ιερό.

«Ηθελαν να σκάψουν και μέσα στο μοναστήρι, ωστόσο έχουμε κλειδώσει την πόρτα και δεν τους επιτρέπουμε την πρόσβαση, παρά μόνον ενδοσκοπικά έριξαν μια ματιά κάτω από την τραπεζαρία, με ειδικές κάμερες!» κατέληξε. Για το όλο θέμα έχουν ενημερωθεί τοπικοί βουλευτές με μερικούς από αυτούς να κάνουν επιτόπια αυτοψία στο μοναστήρι.

Δείτε επίσης: Καταγγελία από τον Βελόπουλο για τυμβωρυχία σε μοναστήρι στον Αρχάγγελο Αλμωπίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This