Υποσχέσεις Πλεύρη για ελλείψεις στο Παίδων: «Θα καλύψουμε όλα τα κενά»

Τι είπε επίσης για ελλείψεις φαρμάκων και προσωπικό γιατρό

Must Read

Στις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σημειωθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τόσο σε προσωπικό, όσο και στα χειρουργεία που οδήγησαν το προσωπικό στην διαμαρτυρία για την τραγική κατάσταση που παρατηρείται, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών που δημιουργούν πρόβλημα στα χειρουργεία δημιουργώντς τεράστιες λίστες αναμονής είπε ότι θα πάρουν θέση οι αναισθησιολόγοι και ορισμένα χειρουργεία θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές.

«Η λίστα πάντοτε υπήρχε απλώς πλέον έχουμε την επιδείνωση γιατί δεν είχαμε τα χειρουργεία λόγω της πανδημίας. 

Προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενά. Κάνουμε έναν νέο σχεδιασμό. Θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν κενά ή θα μεταφερθούν περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώνει ο πολίτης. Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τον περιορισμό της λίστας».

Όπως ανέφερε σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί για το πρόβλημα που θα έπρεπε να λυθεί εδώ και καιρό, «τα παιδιατρικά χειρουργεία είναι πιο ευαίσθητα γιατί μπορεί να χρειάζεται και παραπάνω προσωπικό, αλλά υπάρχουν και χειρουργεία που δεν είναι τόσο μεγάλης έντασης και μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και παράλληλα φυσικά να καλυφθούν και οι θέσεις», είπε, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Έτοιμη είχε την απάντηση και για τις ελλείψεις στο προσωπικό στα νοσοκομεία Παίδων λέγοντας πως οι θέσεις βγήκαν και καλύφθηκαν οι θέσεις των αναισθησιολόγων. «Από τη λίστα των 3.000 χειρουργείων στο Αγία Σοφία έγινε εκκαθάριση και έμειναν 2.000 χειρουργεία. Τα υπόλοιπα 1.000 έγιναν αλλού. Αυτό είναι μια αποτυχία του συστήματος», ανέφερε, παραδεχόμενος το λάθος.

Δείτε επίσης: Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

Οι ελλείψεις φαρμάκων

Το ζήτημα αυτό, προκαλείται, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, διότι τα φάρμακα στην Ελλάδα είναι πιο φτηνά και γίνεται μια επιλογή των φαρμακαποθηκών σε συνεννόηση και με φαρμακεία να τα στέλνουν στο εξωτερικό. Όπως τόνισε, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

«Αυτή τη στιγμή κλιμάκια του ΕΟΦ κάνουν ελέγχους σε φαρμακαποθήκες. Τους έχει ζητηθεί να δηλώσουν τα αποθέματα και κάνουν ελέγχους. Ελέγχονται 9 πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, αν έχουν παραβιάσει αυτόν το νόμο, άρα στο επίπεδο ελέγχου και στην πίεση θα ομαλοποιήσει την κατάσταση. Δεν μπορεί ο πολίτης και ειδικά γονέας να ταλαιπωρείται να βρει φάρμακα, οπότε αυτό το έχουμε βάλει σε πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Tεράστιες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα – Θυμήθηκε να παρέμβει ο Πλεύρης και προειδοποιεί με ανάκληση αδειών

Ο προσωπικός γιατρός

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην επιτυχία του εγχειρήματος καθώς, όπως είπε, έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο ραντεβού και επεσήμανε πως θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αν εφαρμοστεί πλήρως.

«Θέλουμε παραπάνω ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι πληρώνονται γι’ αυτή την υπηρεσία μέχρι 65.000 ευρώ το χρόνο. Χρειάζονται άλλοι 1.000 γιατροί για να έχουμε ένα πλήρως ομαλοποιημένο σύστημα», είπε, ο Υπουργός, κάνοντας την δική του…έκκληση.

Αυτή την στιγμή, όπως είπε, έχουμε 3.400 γιατρούς στο σύστημα, 4.700.000 εγγεγραμμένους πολίτες ενώ έχουμε περίπου 1.100 ιδιώτες γιατρούς στο σύστημα.

Όπως αποκάλυψε, στις ηλικίες άνω των 60 ετών έχει εγγραφεί το 70% του πληθυσμού και μόνο το 40% στις ηλικίες 17 – 49 ετών.

 

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This