Ο Σήφης έμεινε 3 χρόνια στη φυλακή για ληστεία που δεν έκανε – Τον συνέλαβαν για ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε ταξί

Must Read

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας άνδρας που παρέμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια, κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έκανε. 

Όπως περιγράφει ο Σήφης μιλώντας στο Star, το 2007 έγινε μια ληστεία μέσα σε ταξί, με τον δράστη να απειλεί με μαχαίρι τον επαγγελματία οδηγό. Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα του ταξί, οδήγησε τις Αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Σήφη, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο.

Ο ίδιος δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, όταν ξαφνικά τον έπιασαν και του είπαν ότι κατηγορείται για ληστεία. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και έπειτα στις φυλακές Δομοκού.

Το τεράστιο λάθος αποδείχτηκε στο Εφετείο, όπου ο ίδιος αθωώθηκε, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει συγγνώμη. 

«Φυλακίστηκα για κάτι που δεν είχα κάνει. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν ότι χειρότερο έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου και ότι χειρότερο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος. Μου ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος ο πρόεδρος μπροστά στο ακροατήριο και είπε ότι αυτό είναι πρωτόγνωρο. Επέμενα ότι δεν είμαι εγώ. Δεν με άκουσαν και σε δύο μέρες με προφυλάκισαν. Χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν εισαγγελέα χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν ανακριτή. Πάω στο πρωτόδικο. Η αστυνομία καλεί να έρθει ο συγκεκριμένος ταξιτζής. Ρωτάει ο πρόεδρος και το δικαστήριο αρκετές φορές αν με γνωρίζει και αν είμαι εγώ αυτός που έκανε την ληστεία. Απάντησε αρνητικά» περιέγραψε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, η ζωή του καταστράφηκε: «Χώρισα με την αρραβωνιαστικιά μου, έκλεισα ένα μαγαζί που είχα στα σκαριά. Θεώρησε ο κόσμος ότι ήμουν ένας ληστής, ένας κλέφτης, ένας που σκοτώνει και μαχαιρώνει». 

Τελικά μετά την δικαίωσή του από το Εφετείο, ο ίδιος κινήθηκε νομικά κατά του δημοσίου. Η αποζημίωση που επιδικάζεται είναι 50.000 ευρώ.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This