«Φρενάρισε άμεσα, δεν έτρεχε, δεν ήταν κουρασμένος»- Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού που προκάλεσε το τροχαίο στη Ρουμανία

Δεν είδε κάποιες πινακίδες λόγω κίνησης και περιορισμένης ορατότητας

Must Read

Απαντήσεις για τα «μελανά» σημεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους χειρισμούς του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου ο οποίος προκάλεσε ατύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όταν προσέκρουσε σε πινακίδα για το ύψος με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άτομο έδωσε ο δικηγόρος του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σχολίασε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι ο οδηγός είχε βάλει στο GPS ρύθμιση για αυτοκίνητο και όχι για λεωφορεία.

«Δεν την γνωρίζω αυτή τη λεπτομέρεια για το GPS. Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ. Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα», είπε ο κ. Αλέξανδρος Ματθαίου.

Ο δικηγόρος τόνισε πως το λεωφορείο δεν κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και πως ο οδηγός δεν είδε μια πινακίδα γιατί την έκρυβε ένα λεωφορείο.Ο ίδιος διέψευσε ότι ο οδηγός ήταν κουρασμένος και δεν οδηγούσε 18 ώρες σερί καθώς από το Βόλο μέχρι την Θεσσαλονίκη ο οδηγός ήταν άλλος.  «Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε.

Ο κ. Ματθαίου ρίχνει τις ευθύνες στα κατασκευαστικά λάθη που έχουν γίνει στο σημείο.

«Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”».

Τέλος, ανέφερε πως ο οδηγός είναι ύποπτος και δεν κατηγορείται για κάτι ακόμα ενώ οι επιβάτες μπορούν να καταθέσουν μήνυση εναντίον του.

 






 

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του άτυχου 53χρονου Νίκου Χλόψιου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο.

Από τους τραυματίες, σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι μια 62χρονη γυναίκα που χθες αποσωληνώθηκε και ένας 58χρονος που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο οδηγός βρίσκεται από χθες επί ελληνικού εδάφους και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στην Ρουμανία, έχει δημιουργηθεί δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Ρουμανία: Σήμερα η νεκροψία στον 53χρονο – 7 τροχαία στο ίδιο σημείο τους τελευταίους 4 μήνες

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός – Δύο σοβαρά τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία της Ρουμανίας

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This