Στα… κάγκελα γιατροί και νοσηλευτές στο «Παπανικολάου» με τον διορισμένο «γαλάζιο» διοικητή

Must Read

Αναταραχές προκαλούν ακόμα μία φορά στα δημόσια νοσοκομεία οι «γαλάζιοι» διορισμένοι διοικητές της κυβέρνησης των αρίστων. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται το Νοσοκομείο «Παπανικολάου», το οποίο ο «γαλάζιος» διοικητής φαίνεται πως αντιμετωπίζει ως προσωπικό του τσιφλίκι, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στις τάξεις των γιατρών και των νοσηλευτών.

Οι αντιδράσεις, μάλιστα, είναι τέτοιες, που οι υγειονομικοί ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, καθώς ο Διονύσης Μανωλόπουλος σχεδιάζει «την καθαίρεση, την υποβάθμιση, τη μετακίνηση, αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της διοικητικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση αυτών άτομα του δικού του κομματικού χώρου, με καταφανώς λιγότερα προσόντα», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και ο «γαλάζιος» διοικητής να βάλει στο συρτάρι «το σχέδιο υποβάθμισης του νοσοκομείου», όπως το χαρακτηρίζουν.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από το βιογραφικό του νέου «γαλάζιου» διοικητή είναι πως δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία, καθώς ο 37χρονος Διονύσης Μανωλόπουλος εργάστηκε στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων της Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) από τον Μάρτιο του 2018 ως και τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ έκτοτε το μόνο που έχει να επιδείξει είναι θέσεις στους κόλπους της Ν.Δ. Τον Μάιο του 2022, μάλιστα, ο Διονύσης Μανωλόπουλος εκλέχθηκε και στην πολιτική επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, όντας ένας εκ των 25 «γαλάζιων» στελεχών που εκλέχθηκαν στο ανώτερο όργανο του κόμματος.

Τη θέση αυτή, μάλιστα, φαίνεται πως την εξαργύρωσε καλά, αφού διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου λίγες εβδομάδες μετά, και αφού πρώτα καθαιρέθηκε χωρίς πολλές εξηγήσεις ο προηγούμενος διοικητής του νοσοκομείου από τους Πλεύρη Γκάγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» θεωρείται ένα εκ των κεντρικότερων νοσοκομείων του υγειονομικού άξονα της Θεσσαλονίκης, παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει σε βασικές κλινικές εξαιτίας της υποστελέχωσης και της δραματικής μείωσης των χειρουργείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This