Δεν ανησυχεί ο ΕΟΔΥ για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού και την έξαρση κρουσμάτων

«Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για διαφαινόμενη απειλή», εκτιμούν οι ελληνικές Αρχές

Must Read

Το πρόσφατο διάστημα παρατηρήθηκε έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Κίνας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και εγρήγορση στους οργανισμούς δημόσιας υγείας για τις πιθανές εξελίξεις στην πανδημία παγκοσμίως.

Η έξαρση αυτή παρατηρήθηκε λόγω της χαλάρωσης των μέτρων της στρατηγικής μηδενικής εξάπλωσης (zero-covid) στην Κίνα και προκάλεσε ανησυχία λόγω της ταυτόχρονης άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που μπαίνουν σε ισχύ στην Κίνα από τις αρχές του προσεχούς έτους.




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόσφατα δήλωσε την ετοιμότητά της να λάβει και νέα περιοριστικά μέτρα αν χρειαστεί, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την COVID-19 στην Κίνα και τις πιθανές επιπτώσεις για την ΕΕ, λόγω των μετακινήσεων ταξιδιωτών από την Κίνα προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ, όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ΕΟΔΥ «μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη χώρα μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον και επιφυλακτικότητα τις μεμονωμένες συστάσεις κρατών μελών της ΕΕ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για διαφαινόμενη απειλή και η κινητικότητα από την Κίνα προς τη χώρα μας είναι μικρή και δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση», αναφέρει σχετικά.

Και προσθέτει: «Προς το παρόν, παρότι τα αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα για την Κίνα σπανίζουν, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αναδυθεί μια νέα παραλλαγή με διαφορετικές ιδιότητες και δυνατότητα να προκαλέσει εκτεταμένη διασπορά».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This