Έξαρση της Covid-19 στην Κίνα: «Ο ιός είναι απίθανο να γίνει πιο επικίνδυνος» υποστηρίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

Εάν έρθουν στη Ευρώπη οι ίδιες μεταλλάξεις, οι πολίτες δεν θα έχουν πρόβλημα

Must Read

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, σε σημερινές δηλώσεις του αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να φέρει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η νέα έξαρση της Covid-19 στην Κίνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, είπε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να ανησυχούμε πολύ για αυτό που συμβαίνει στην Κίνα. Και ο λόγος είναι απλός: Οι Κινέζοι δεν είναι εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, λόγω της αδιέξοδης πολιτικής της κινεζικής ηγεσίας να επιδιώκει μηδενική ανοχή στη νόσο». Κατόπιν, εξήγησε ότι οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα δεν είναι διαφορετικές από αυτές στην Ευρώπη.

«Θα το πω απλά: ο κορωνοϊός στην Κίνα έχει κάποιο κίνητρο να αλλάξει εφόσον διασπείρεται καθημερινά σε τόσους πολλούς ανθρώπους; Η απάντηση είναι όχι, από άποψη βιολογικής εξέλιξης. Δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι απίθανο να γίνει πιο επικίνδυνος», ξεκαθάρισε ο κ. Μόσιαλος. Στη συνέχεια, ο καθηγητής έθιξε το θέμα του εμβολιασμού και της φυσικής ανοσίας, υποστηρίζοντας πως «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει κάνει τρεις και τέσσερις δόσεις του εμβολίου ή έχει εκτεθεί σε ένα κοκτέιλ παραλλαγών του ιού. Επομένως δεν θα έχουν πρόβλημα, εάν έρθουν στη Ευρώπη οι ίδιες μεταλλάξεις».

Απαντώντας, εξάλλου, στο ερώτημα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα με τους τουρίστες από την Κίνα, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εφόσον δεν υπάρχει νέα παραλλαγή του ιού. «Τα μέτρα που προτείνονται στα αεροδρόμια είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Η διασπορά της νόσου στην Κίνα είναι τεράστια λόγω του μεγάλου πληθυσμού. Αν νοσήσει κάποιος μερικές ώρες πριν ταξιδέψει, το PCR test είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα δείξει το σωστό αποτέλεσμα», τόνισε.

«Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα μας ή την Ευρώπη», κατέληξε ο καθηγητής, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This