«Έπεσαν» τα πρώτα χρόνια: Ανοίγουν τα χιονοδρομικά στη χώρα

Τελικά χειμώνιασε!- Το περισσότερο χιόνι στο Καϊμακτσαλάν

Must Read

Άρχισε να «ασπρίζει» το τοπίο σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας, και σιγά σιγά τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα ξεκινούν τη λειτουργία τους. 

Το περισσότερο χιόνι υπάρχει στο Καϊμακτσαλάν, με τη θερμοκρασία να είναι στους -2,2 βαθμούς Κελσίου και να απαιτούνται αλυσίδες ή χιονολάστιχα στον δρόμο, ενώ στη Βασιλίτσα ο υδράργυρος είναι στους -1,3 βαθμούς.

Αυτό είναι το πρώτο χιόνι που πέφτει στις κορυφές των βουνών, το οποίο μπορεί να μην είναι αρκετό για να το «απολαύσουν» οι χιονοδρόμοι, ωστόσο κάνει τους ανθρώπους των χειμερινών σπορ να χαμογελούν και να αισιοδοξούν πως η περίοδος τώρα αρχίζει. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες σε Καϊμακτσαλάν, Σέλι, 3-5 Πηγάδια, Βασιλίτσα, Φαλακρό, σε Λαϊλιά και Μέτσοβο, σε υψόμετρο από τα 1500 μέτρα και πάνω. Οι έως τώρα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κράτησαν τους λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ μακριά από τις πίστες, όμως εάν τα φαινόμενα συνεχιστούν και βελτιωθεί η χιονοκάλυψη, τότε κάποια χιονοδρομικά θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους.

Έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο με υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, τελικά ο χειμώνας έφτασε και στην Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν καταιγίδες ακόμα και στην Αθήνα, ενώ στις ορεινές περιοχές της χώρας τα χιόνια έπεσαν και αρχίζουν να «ντύνουν στα λευκά» τα χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα όλα ανοιχτά για χιονοδρομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This