Τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τους συνέδεε μακρόχρονη φιλία

Must Read

Την προσωπική σχέση που τον συνέδεε με τον τέως βασιλιάς Κωνσταντίνο τίμησε σήμερα ο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι. Παρόντες ήταν συνοδικοί πάρεδροι και κληρικοί της πατριαρχικής αυλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, ενώ έστειλε συλλυπητήριο γράμμα στην οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς τον θάνατο του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, με τον οποίο συνδεόταν με μακροχρόνια προσωπική φιλία, τέλεσε, σήμερα, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, περιστοιχούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς παρέδρους και κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Επίσης, ο Παναγιώτατος επικοινώνησε νωρίτερα, τηλεφωνικώς, με τον διάδοχο Υψηλότατο Πρίγκιπα Παύλο, και απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος».

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δείτε επίσης: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
 
Χαμός στον αέρα του «Πρωινού» για τον τέως βασιλιά: «Σεβαστείτε την ιστορία της χώρας» είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This