Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του

Must Read

Με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 82 ετών, ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας, επικοινώνησε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσκλήθηκε για την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας. Σύμφωνα, με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, «η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κ. Ιερώνυμος θα είναι τελικά εκείνος που θα τελέσει την κηδεία του τέως βασιλιά. 

H εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για να συζητηθούν τα διαδικαστικά της κηδείας.

Όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

    • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
    • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι
    • Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
    • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη
    • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.




Στο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της κηδείας του πατέρα τους.

Μετά την διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για την κηδεία του τέως βασιλιά, ο Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους γιους του για την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης ο Κωνσταντίνος και να μην γίνει λαϊκό προσκύνημα.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί άδεια για προσκύνημα της σορού, σε περίπτωση που η οικογένεια επιλέξει άλλη εκκλησία εκτός από την Μητρόπολη Αθηνών.

Δείτε επίσης:

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς – Στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This