Ξέσπασε ο Νίκος Καρακούκης: «Τον Κούγια θα τον πάω στα δικαστήρια, δεν αυτοδιοριστήκαμε, είχαμε εισαγγελική παραγγελία»

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας μίλησε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Πισπιρίγκου

Must Read

Ακόμα και στα δικαστήρια είναι αποφασισμένος να πάει ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών που συνέταξε μαζί με τον Νίκο Καλόγρηα την έκθεση για τους θανάτους των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου,  Μαλένα και Ίριδα, εναντίον του Αλέξη Κούγια καθώς, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ρίχνει τα βέλη του πάνω του.

«Ας πούμε ότι αυτοί οι Καρακούκης και Καλόγρηας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων και είναι άσχετοι, από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα;», σχολίασε ο κ. Καρακούκης στην εκπομπή «ΤLIVE.

Σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση είπε:

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο.Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές».

Ο κ. Καρακούκης απάντησε και στις βολές του Αλέξη Κούγια ότι «αυτοδιορίστηκε». 

«Όταν έρχεται μία παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές.

«Τη λέξη ”αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. ”Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας. Με την Τζωρτζίνα ασχολήθηκε ο Μπουζιάνης, με τη Μαλένα η Τσάκωνα. Εγώ έχω τρεις ιατροδικαστές κορυφαίας τάξης, εμένα, τον Καλόγρηα και τη Μαριανού. Διόρισα εμένα και τον Καλόγρηα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καρακούκης επεσήμανε τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κ. Καλόγρηα ότι είναι ιατροδικαστές δημοσίου και δεν είχαν κάποιο οικονομικό κίνητρο.

Ο ίδιος απάντησε και στα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του που έχει εκτοξεύσει ο γνωστός δικηγόρος.

«Δεν λέει μόνο πως δεν έχω πτυχίο. Εγώ και ο κ. Καλόγρηας είμαστε του δημοσίου, δεν είχαμε οικονομικό κίνητρο. Σκέφτεται κάποιος ότι όλοι έχουν κίνητρο για κάποια που κατηγορείται; Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε πως αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης, να συκοφαντεί τον Καρακούκη. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση, με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής! Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας.

Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθύνει σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω».










Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This