Ανατροπή στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: Θα απολογηθεί συμπληρωματικά – Ένταση με τις κατηγορίες του κατά του δικηγόρου των θυμάτων Α. Μίντζια

Ο ηθοποιός κατηγόρησε τον Α. Μίντζια ότι έχει συστήσει εταιρεία με τον αδερφό της Παπαχαραλάμπους για προώθηση καλλιτεχνών, εκπροσωπώντας την ίδια και την Λ. Δροσάκη

Must Read

Μια ανατροπή επεφύλασσε για τον δικαστήριο σήμερα η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Όπως είχε γίνει γνωστό σήμερα ήταν να ξεκινήσει η εισαγγελική αγόρευση προκειμένου να κριθεί αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός είναι αθώος ή ένοχος για τα αδικήματα που τον βαρύνουν, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Ωστόσο, στην αρχή της σημερινής διαδικασίας η συνήγορος του ηθοποιού, Ελπίδα Πακιρτζίδου ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός θέλει απολογηθεί συμπληρωματικά αλλά και να καταθέσει κάποια έγγραφα που χθες ήρθαν στην κατοχή του και είναι σημαντικά για την διαδικασία.

Ο διάλογος που έγινε:

Κ. Πακιρτζίδου: Ο εντολέας μας θέλει να απολογηθεί συμπληρωματικά και να προσκομίσει κάποια έγγραφα.

Πρόεδρος: Είναι δικαίωμά του… Είναι κάτι καινούργιο;

Κ. Πακιρτζίδου: Ναι, και κατά την ταπεινή μου άποψη πολύ χρήσιμο. Τα έγγραφα αυτά περιήλθαν στα χέρια του χθες και θέλει το δικαστήριο να τα λάβει υπόψη του.

Μετά την υποβολή του παραπάνω αιτήματος το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό, το οποίο τελικά και έγινε. Να σημειωθεί πως υπήρξε  εισαγγελική πρόταση της κυρίας Στέλλας Στόγια που ζήτησε την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο.

Μετά την απολογία του αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία που είχε οριστεί, της εισαγγελικής πρότασης με την οποία η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας προκλήθηκε ένταση και το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου. 

Αιτία το γεγονός ότι ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας, ο οποίος εκπροσωπεί την πρώτη και την τρίτη καταγγέλουσα, έχει συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία με τον αδελφό της Άννας – Μαρίας Παπαχαράλαμπους με σκοπό την προώθηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους η ίδια, η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Αφροδίτη Λιάντου, κόρη της Εβελίνας Παπούλια.

«Ο κ. Μίντζιας είναι σκηνοθέτης ταινίας στην οποία συμμετέχει η κυρία Παπαχαράλμπους.  Είναι οργανωμένο και υποκινούμενο και το χρήμα είναι το κίνητρό τους», ανέφερε ο ηθοποιός.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Αλέξανδρος Μίντζιας ανέφερε:

«Κάθομαι και τους ακούω τους τελευταίους μήνες διάφορα. Ο κ. κατηγορούμενος δεν έχει ούτε το θάρρος να πει το όνομά μου, το λέει η συνήγορος του. Δεν θα επιτρέψω να παίξει κανένας μέσα στις δικαστικές αίθουσες φτηνά κόλπα. Μιλώ και για τους υπερασπιστές του. Δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να λέει ότι θέλει. Έρχεται ένας δειλός κατηγορούμενος που ούτε το όνομά μου δεν μπορεί να προσφέρει. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο δικαστήριο».

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το δικαστήριο.

 



Τι είχε πει στην απολογία του την Δευτέρα

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το πρωί της Δευτέρα.

Ο ηθοποιός και θιασάρχης επέλεξε να μην είναι όρθιος, αλλά καθισμένος σε καρέκλα, πιθανότατα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Αρχικά, μίλησε για την ζωή του και την ενασχόλησή του με το θέατρο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η απολογία του ηθοποιού βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Με με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτήν τη θέση στα 60 μου χρόνια. 

Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στον λόγο…».

Πρόεδρος: «Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή».

«Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου, μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στη Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτές. Όχι μόνο γι’ αυτές. Για όλες τις γυναίκες».

Για το θέατρο:

«Θα σας πω ένα περιστατικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα».

Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

«Έχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μαλάκα, με είπαν βιαστη. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισαθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή.

Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος. Δε θέλω να περάσω ούτε απ έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κα. Δροσακη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!».

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Λένα Δροσάκη.

Ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008 δύο φορές και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο περιπτώσεις οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού.

Οργισμένη επίθεση ενάντια στις ηθοποιούς Λένα Δροσάκη, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Αρχικά ανέφερε την αντίδραση του όταν έγινε η πρώτη καταγγελία και έγινε αναφορά ότι είναι βιασμός.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγήκε η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πως αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή, ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου».

Σχετικά με την πρώτη καταγγέλουσα είπε:

«Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα.

 Η πρώτη καταγγέλλουσα και η μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν.

Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο-μανατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, τον Σπυροπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό. 

Το γεγονός που περιγράφει (η πρώτη καταγγέλλουσα) στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολλοί ηθοποιοί μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπεζο, τον Στανκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής. Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!

Ξεσπώντας ο ηθοποιός είπε:

«Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα.

Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Πηνελόπης Αναστοσοπούλου.

«Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι αυτό! Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν και αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα “α εντάξει”». Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει.

Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο “Μουσούρη”. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κυρία Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε:

«Άπιστος, υπήρξα βιαστής δεν υπήρξα. Ήμουν κύριος. Αν υπήρξε νευρικός ναι, αν θύμωσα ναι. Δεν έβρισα. Το ξέρετε ότι δεν έχω βρίσει ποτέ ηθοποιό;… Ο γιος μου δούλεψε ως γκαρσόνι και από αυτά που έβγαζε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Είναι πολύ σκληρό. Οι μόνοι άνθρωποι που βοηθάγανε ήταν αυτοί στη κλούβα που με παίρνανε. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι ή το κλείδωμα. Η φυλακή σταματάει τη ζωή του, σταματάει η καρδιά σου τελειώνεις. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος. Είσαι στο τέλος. Η γυναίκα αυτή στην οποία είμαι άπιστος έρχονταν στην Τρίπολη να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μας. Μας τελειώσανε τα χρήματα δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω δουλειά. Ποιος θα με πάρει;.

Εγώ δεν βίασα αυτό έχει αξία. Οι άνθρωποι αυτοί που λένε όλα αυτά που λένε τόσο εύκολα για εμένα, δολοφονούν ένα άνθρωπο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρουν τι λένε δεν τους ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες. Έρχεται η κ. Παπούλια είχα άριστη σχέση μαζί της και με κατηγορεί. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Κανείς δεν ήρθε να μου πει τίποτα. Και αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πείτε εδώ σε λένε βιαστή και αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This