Θεσσαλονίκη: Ανακάλυψαν τέσσερα μεγάλα φίδια σε κελάρι με κρασιά!

Must Read

Κρυμμένα μέσα σε κελάρι για κρασιά, στην περιοχή του Δρυμού, στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν τέσσερα μεγάλα φίδια, προκαλώντας έναν «μίνι» πανικό στους ιδιοκτήτες του χώρου.

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ επί τόπου έσπευσαν και μέλη της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων (Animal Rescue and Defence Squad) για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής της ομάδας Στέλιος Γερονυμάκης, πρόκειται για ερπετά του είδους έφιος, μήκους περίπου 1,5μ. το καθένα, που -πιθανότατα- έψαχναν ένα μέρος για να ξεχειμωνιάσουν. «Τα φίδια ψάχνουν χώρους να ξεχειμωνιάσουν. Το συγκεκριμένο σκηνικό απεγκλωβισμού είναι απίστευτα περίεργο κι αυτό γιατί τα φίδια δεν έχουν δεσμούς, δεν είναι συγγενείς, άρα δεν μετακινήθηκαν μαζί. Έτυχε να βρεθούν και τα τέσσερα στο ίδιο σημείο και το γεγονός ότι δεν αλληλοφαγώθηκαν, οφείλεται στο ότι όλα είχαν το ίδιο μήκος», είπε ο κ. Γερονυμάκης.

Τα τέσσερα ερπετά, τα οποία εντοπίστηκαν πριν από δύο 24ωρα σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, θα φιλοξενηθούν από την ομάδα και, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα τα απελευθερώσουν στη φύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων ιδρύθηκε πριν από περίπου επτά μήνες και αναλαμβάνει περιστατικά απεγκλωβισμών και διασώσεων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Έχουν κληθεί να επέμβουν σε ένα σωρό περιπτώσεις που αφορούν από ερπετά και αρπακτικά, έως ένα γαϊδουράκι και ένα φυλλοσκόπο, το μικρότερο, δηλαδή, πτηνό της Ευρώπης, το οποίο εντοπίστηκε τραυματισμένο, μετά από χτύπημα σε τζάμι.

*πηγή φωτο: https://www.facebook.com/A.R.D.S.thess

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This