Στο Τατόι η Λίνα Μενδώνη για να επιθεωρήσει τις εργασίες

Must Read

Στην καλή και αξιοπρεπή του κατάσταση θα δει τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη καθώς λίγη ώρα πριν τα επισκέφτηκε για να επιθεωρήσει τις εργασίες στο χώρο ενόψει της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκεί, τη Δευτέρα.

H ίδια μαζί με τον Παναγιώτη Πικραμμένο θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία.

Δείτε φωτογραφία από την επίσκεψη:



Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει η συνέντευξη που έδωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ η κ. Μενδώνη στην οποία είπε ότι:

«Όλο το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα από την περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021», είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η εκκλησιά στο Τατόι είναι συντηρημένη, και ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση για να δεχθεί τους καλεσμένους, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Η υπουργός έσπευσε να τονίσει ότι το κοιμητήριο στα βασιλικά κτήματα ανήκει στο ελληνικό κράτος, επομένως η οποιαδήποτε μέριμνα ανήκει στο ελληνικό κράτος.

Πάντως, η Υπουργός Πολιτισμού παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ισχύει πραγματικά, όπως έχει συνηθίσει να κάνει.

Γιατί μονάχα τις τελευταίες μέρες, από την Τετάρτη και μετά, «τρέχει» με έντονους ρυθμούς το «σουλούπωμα» στο παρατημένο στην τύχη του, κακοσυντηρημένο και αφύλαχτο Τατόι, μια εικόνα την οποία είδε και έφριξε η τέως βασιλική οικογένεια που το επισκέφτηκε χθες.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους τάφους των βασιλιάδων να είναι πλημμυρισμένοι στα χώματα, τα δέντρα στον χώρο να παραμένουν καμμένα, και τα δρομάκια του άλλοτε βασιλικού κτήματος να είναι γεμάτοι σκουπίδια, καμένα καλώδια της ΔΕΗ και πεταμένα δέντρα, μιλούν από μόνες τους!

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες στο Τατόι συνεχίζονται σε ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με το newsit.gr, γύρω από το μνήμα, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, θα γίνει δενδροφύτευση με πεύκα. Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες για την κατασκευή του μνήματος και έχουν μπει μάρμαρα

Μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι, μπουλντόζες «στρώνουν» τον χώρο.

Η πλειοψηφία των προσκεκλημένων θα μετακινηθεί με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι ένα σημείο και από εκεί θα μεταφερθούν με βαν στο χώρο του βασιλικού κοιμητηρίου. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται προετοιμασία και για ένα μικρό χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, σήμερα  αναμένεται να γίνει και η πρώτη επιθεώρηση στο Τατόι για την πορεία των εργασιών.

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στο Τατόι:

 

 






 

Δείτε επίσης:

Μας κοροιδεύει η Λίνα Μενδώνη για το Τατόι: «Συνεργεία δούλευαν καθημερινά το 2022!»

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το τρισάγιο της οικογένειας – Τα γεύματα πριν και μετά το «τελευταίο αντίο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This