«Καμπάνα» στον καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του

Must Read

Σε φυλάκιση 24 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον καθηγητή του ΤΕΙ για την σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά.

Ο καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την σεξουαλική παρενόχληση πρώην φοιτητριών.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, αδίκημα που αφορούσε δύο από τις τρεις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν, ενώ για την τρίτη καταγγελία κρίθηκε ένοχος για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από κατάχρηση σε γενετήσια πράξη). Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τετραετή φυλάκιση, με αναστολή.

«Ό,τι έγινε αφορούσε μόνο την εξέταση»

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελλόμενες πράξεις τελέστηκαν την περίοδο 2015-2016 στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί ο κατηγορούμενος μαιευτήρας-γυναικολόγος, όπου απευθύνθηκαν οι σπουδάστριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο ίδιος. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τις καταγγελίες, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του, με σκοπό να πληγεί επαγγελματικά και κοινωνικά. «Ό,τι έγινε αφορούσε μόνο την εξέταση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Στη δίκη κατέθεσαν οι καταγγέλλουσες που ζήτησαν την τιμωρία του πρώην καθηγητή τους, ενώ τη δίκη παρακολούθησαν εκπρόσωποι γυναικείων συλλογικοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This