Τι ακριβώς σχεδιάζει ο Schwab και το WEF και γιατί;

Οι θεωρίες συνωμοσίας, η εντομοφαγία και η πραγματικότητα

Must Read

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, αντεπιτίθεται εναντίον των θεωριών συνωμοσίας που ισχυρίζονται ότι ο ιδρυτής του Klaus Schwab και η οργάνωση του επιδιώκουν παγκόσμια κυριαρχία μέσω μιας «μεγάλης επαναφοράς» (Great Reset) με στόχο την απογύμνωση των μαζών από την ιδιωτική τους περιουσία, την επιβολή απόλυτου ελέγχου, κάνοντας μάλιστα τους πάντες να τρώνε ζωύφια.

«Να μην έχεις τίποτα, να είσαι ευτυχισμένος», τον περασμένο Αύγουστο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Adrian Monck, διέψευσε ότι η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε στο φόρουμ και πως αποτελεί θεωρία συνωμοσίας.
Η συγκεκριμένη φράση όντως διακινήθηκε ως στιγμιότυπο οθόνης, που λήφθηκε από το Διαδίκτυο από έναν ανώνυμο αντισημιτικό λογαριασμό στα ΜΚΔ. «Να μην έχεις τίποτα, να είσαι ευτυχισμένος – The Jew World Order 2030», ανέφερε η ανάρτηση, η οποία έγινε viral μεταξύ των εξτρεμιστών.

WEF: Δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι πρέπει να «εξοντωθούν» για να «σωθούμε»

Αλλά αυτό που ισχυρίστηκε ο Monck ήταν ανακριβές. Η φράση «Να μην έχεις τίποτα, να είσαι ευτυχισμένος», δεν ήταν κάποια συκοφαντία κατά του WEF. Αντιθετα, προήλθε όντως από τον ιστότοπο του WEF: «Καλώς ήρθατε στο 2030», ήταν ο τίτλος του άρθρου ενός Δανού βουλευτή, ο οποίος συνέχιζε λέγοντας «Δεν κατέχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη». Το 2020, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο άρθρο, το WEF κατέβασε την ανάρτηση.

Η ανάρτηση που έσπευσε να διαγράψει το παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ και να την χαρακτηρίσει θεωρία συνωμοσίας!

Το WEF δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία «σκοτεινή συνωμοσία». Το Νταβός είναι ένα από τα γεγονότα με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στον κόσμο. Κάθε συνέδριο, συμπεριλαμβανομένου του φετινού, προβαλλεται σε εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τους παγκόσμιους ηγέτες, τις διασημότητες και τους δισεκατομμυριούχους που συμμετέχουν σε αυτό. Στους 700 και πλέον παρευρισκόμενους φέτος θα περιλαμβάνονται αρχηγοί κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, και Διευθύνοντες Σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου του Λάρι Φινκ από τη Blackrock.

Αλλά το WEF έχει αποδειχθεί εξαιρετικά μυστικοπαθές, παρόλο που προτρέπει τις άλλες εταιρείες να αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για τις οικονομικές τους δραστηριότητες. Όταν δημοσιογράφος ρώτησε το WEF πώς το Ίδρυμα Klaus Schwab επενδύει τα περιουσιακά του στοιχεία, ένας εκπρόσωπος του WEF σημείωσε ότι το Ίδρυμα διαφέρει από το WEF και πρόσθεσε: «Η ελβετική νομοθεσία δεν απαιτεί δημοσιοποίηση οικονομικών αναφορών για τα ιδρύματα».

Το WEF λέει ότι ο πλούτος του διαχειρίζεται από μια εσωτερική Επιτροπή Επενδύσεων που επιδιώκει να ενσωματώσει «περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια διακυβέρνησης (ESG) στην επενδυτική του στρατηγική για τη διαχείριση των μακροπρόθεσμων στρατηγικών αποθεμάτων του ιδρύματος».

Ωστόσο, το WEF δεν ακολουθεί ούτε στο ελάχιστο το επίπεδο διαφάνειας μέσω της δημόσιας αποκάλυψης που απαιτεί συνεχώς από άλλες εταιρείες.

Η ετήσια έκθεση του WEF για το 2022 προβάλλει επίσης μια σχέση με ένα μη κατονομαζόμενο hedge fund και ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνει ελβετικές μετοχές, ελβετικά ομόλογα, παγκόσμιες μετοχές και πολύτιμα μέταλλα που εν μέρει διαχειρίζεται η Generation Investment Management του Al Gore.

Ο Κλάους Σβαμπ φέρεται να ασκεί μεγάλη επιρροή σε πολλούς ηγέτες, χωρίς ουδείς να καταλαβαίνει το γιατί.

Εν τω μεταξύ, ο Schwab έχει γίνει, αναμφίβολα, ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή εν ζωή. Δεν ήταν ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Άσπεν ή ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών που χαριεντιζόταν με τους παγκόσμιους ηγέτες της G-20 στην Ινδονησία τον περασμένο Νοέμβριο. Ήταν ο Σβάμπ. Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση δείχνουν τον Schwab να διασκεδάζει με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.

Η εισήγηση πάντως που ακούστηκε στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ για μία τεράστια μείωση πληθυσμού ώστε να σωθεί ο πλανήτης, επίσης δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Όντως ακούστηκε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This