Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας – Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό

Must Read

Εκ νέου θα δικαστεί η υπόθεση για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από επέμβαση για κρεατάκια.

Σύμφωνα με το cretalive, ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο, Νεκταρία Πολάκη, η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν οι 5 Δικαστές του Αρείου Πάγου κάνουν δεκτή ή όχι την αναίρεση. Αν γίνει δεκτή, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση – σίγουρα όχι έκπληξη – ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χριστόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου την με αριθ. πρωτ. 2/9-1-2023 αίτηση αναίρεσης κατά της με αριθ. 474/2022 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το Ακυρωτικό θα κληθεί να αποφανθεί επ´ αυτής κι αν γίνει δεκτή, η δίκη στο Εφετείο θα διεξαχθεί εκ νέου. Μοναδικό μέλημα πλέον της οικογένειας και ημών ως συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας είναι να επισπευθεί η όλη διαδικασία καθότι η υπόθεση παραγράφεται στις 28-12-2023, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν για μας νομικά αλλά και λογικά αναμενόμενη, αφού ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ζήτησε κι έλαβε τα πρακτικά του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αυθημερόν της εκδόσεως της αναιρεσιβαλλόμενης αποφάσεως στις 25-11-2022. Η οικογένεια εμπιστεύεται πλήρως την ποινική Δικαιοσύνη και πιστεύει ακράδαντα ότι παρά την μέχρι σήμερα ταλαιπωρία της στο τέλος θα δικαιωθεί».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ηταν 27 Δεκεμβρίου του 2015 όταν η Μελίνα από τη Νεάπολη Λασιθίου εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τη νάρκωση, η 4χρονη παρουσίασε επιπλοκές. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το παιδί και το μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Οι πραγματογνώμονες που όρισε το δικαστήριο συμπέραναν ότι στην αντιμετώπιση του περιστατικού ακολουθήθηκαν τα σωστά βήματα και δεν υπήρχε κάποια επιπλέον ιατρική πράξη που να μπορούσε να αναστρέψει το αναφυλακτικό σοκ στο οποίο αποδίδουν τον θάνατο του παιδιού.

Μελίνα

Η αναισθησιολόγος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της τον Δεκέμβριο του 2020: «Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλον. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω». Η ίδια απέδωσε το μοιραίο σε μια σπάνια επιπλοκή κατά τη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου, σε σοβαρή διφασική αλλεργική αντίδραση (4ου βαθμού) σε χορηγούμενο φάρμακο (αντίδοτο στη νάρκωση).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This