Νοσεί σοβαρά το ΕΣΥ – Στριμώχνονται ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους

Ουδείς ασχολείται με τη δημόσια υγεία, την οποία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «σπρώχνει» προς την ιδιωτικοποίηση

Must Read

Διάλυση, χάος, απογοήτευση, εγκατάλειψη. Αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την «ευγενική» χορηγία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη «διασωληνωμένη» εδώ και χρόνια δημόσια υγεία.

Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται, για ένα ΕΣΥ που οι πολίτες το έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και αίμα και συνεχίζουν να το πληρώνουν με τις εισφορές τους. Αλλά δυστυχώς τα σχέδια του Μαξίμου και του Υπουργείου Υγείας είναι άλλα. Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της υγείας διά της απαξίωσης.

Όποιος έχει την ατυχία να χρειαστεί δημόσιο νοσοκομείο θα διαπιστώσει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ότι κρεβάτια δεν υπάρχουν και πως οι διάδρομοι έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν από τα ράντζα.




Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός, είναι τα δύο νοσοκομεία τα οποία μετά από κάθε εφημερία αναπτύσσουν τα περισσότερα ράντζα στη χώρα. Ξεπερνάνε μάλιστα τα 100, ενώ σήμερα, μόνο το Αττικόν μετά από εφημερία έχει αναπτύξει 120 ράντζα.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στο νοσοκομείο Γεννηματάς, αλλά και σε άλλα της Αττικής, ενώ και τα νοσοκομεία της περιφέρειας, βλέπουν τις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές τους να «γονατίζουν».

Όπως αναφέρει ο κ.Γιαννάκος, στην Ελλάδα λειτουργούν 35.000 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, που αντιστοιχούν σε 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. Όμως στην ΕΕ η αντιστοιχία είναι 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

«Πόλεμος»

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές και τις κλίνες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε πως σήμερα στα νοσοκομεία δεσμεύονται 3.500 κλίνες. Ενδεικτικά και οι 82 κλίνες στον Εευαγγελισμό είναι κατειλημμένες, ενώ στο Γεννηματάς είναι «πιασμένες» οι 52 από τις 54.

Η διάλυση και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι κατά τον Μιχάλη Γιαννάκο μια βασική αιτία της συμφόρησης στα νοσοκομεία, καθώς εάν υπήρχε, πολλές από τις εισαγωγές θα αποφεύγονταν.

Όπως είπε, τα μεγάλα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς στα επείγοντα σε κάθε εφημερία, ενώ γίνονται περί τις 200 εισαγωγές.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This