«Ψευτογιατρός» στην Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσε τους ασθενείς περισσότερο από δέκα χρόνια!

Must Read

Οργή έχει προκαλέσει η υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται οτι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τα θύματα του φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον γιατρό εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 15 από διάφορες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε – υπό άκρα μυστικότητα – ύστερα από καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από συγγενικό πρόσωπο θύματος.

Όπως έγινε γνωστό, η δράση του «ψευτογιατρού» φέρεται να ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, ο απατεώνας, για να τσεπώνει χιλιάδες ευρώ, έπειθε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα, να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως όπως τους διαβεβαίωνε. Αποδείχτηκε όμως ότι οι ενέσεις περιείχαν μόνο νερό!

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.




Οι ασθενείς πλήρωναν μέχρι και 20 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένεση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση! Θύματα του ψευτογιατρού εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ για να γίνει πιο πιστευτός παρέπεμπε τους ασθενείς σε ηλικιωμένο γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος προφανώς ήταν σε συνεννόηση μαζί του, πρόσωπο το οποίο, επίσης, ερευνάται εδώ και αρκετό διάστημα από της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος τους. Απο την παράνομη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, ο «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα.

Δείτε επίσης: Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό που έστειλε στον άλλο κόσμο ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This