Κοινοποίηση των στοιχείων του «ψευτογιατρού» ζητούν οι φυσικοθεραπευτές – Zητούν την μέριμνα της πολιτείας

Θέλουν να ελέγξουν αν ανήκει στο Σύλλογο

Must Read

Την κοινοποίηση των στοιχείων του «ψευτογιατρού» στην Θεσσαλονίκη που κατάφερε να εξαπατήσει 15 άτομα, πέντε από τα οποία έφυγαν από την ζωή, ζητά άμεσα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ), σε επείγουσα επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ο 65χρονος απατεώνας συστήθηκε στα θύματά του τα περισσότερα από τα οποία πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ως φυσικοθεραπευτής και ο Σύλλογος θέλει να ελέγξει αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου, ώστε να ακολουθήσει ο πειθαρχικός του έλεγχος.

Στην οργισμένη επιστολή του ο ΠΦΣ ζητά επίσης την μέριμνα της πολιτείας ώστε να φροντίσει περισσότερα τα αρμόδια όργανα που ρυθμίζουν τον χώρο της υγείας, αντιμετωπίζοντας, την ίδια στιγμή, τους δήθεν γιατρούς και θεραπευτές.

«Σε μια εποχή που τα φαινόμενα αντιποίησης των νομοθετικά ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας και ειδικά του φυσικοθεραπευτή, βρίσκονται σε έξαρση, δεδομένου ότι κατοχυρωμένες φυσικοθεραπευτικές πράξεις παρέχονται σε θεραπευτικά κέντρα μαϊμού – δήθεν εναλλακτικών θεραπειών, studios μασάζ κ.λπ., χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, είναι απίστευτο το γεγονός ότι η Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τα μοναδικά αρμόδια όργανα που ρυθμίζουν τον χώρο. Επειδή η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία της αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Θεσμών της, ο ΠΣΦ ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνα ανεξέλεγκτης μάστιγας των παράνομων “θεραπευτών”» τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Ο ΠΣΦ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, από κοινού έχουν ζητήσει την αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών για την αντιποίηση, «το Υπουργείο Υγείας όμως μάλλον δεν προβληματίζεται από τη δράση των απατεώνων» σημειώνουν οι φυσικοθεραπευτές.

Ο Σύλλογος αναφέρεται και στην περίπτωση της δήθεν φυσικοθεραπεύτριας στον Πόρο, η οποία διέδωσε τον covid εν μέσω πανδημίας παραβιάζοντας τα μέτρα προφύλαξης, η οποία, όπως αποδείχθηκε δεν ήταν φυσικοθεραπεύτρια.

«Θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) και μπλοκ αποδείξεων χωρίς τη διασταύρωση της ύπαρξης άδειας άσκησης επαγγέλματος και να συνεργαστεί με τον ΠΣΦ ,τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων» καταλήγει ο ΠΣΦ.

Το χρονικό της δράσης του

Όπως έγινε γνωστό, η δράση του «ψευτογιατρού» φέρεται να ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, ο απατεώνας, για να τσεπώνει χιλιάδες ευρώ, έπειθε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα, να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως όπως τους διαβεβαίωνε. Αποδείχτηκε όμως ότι οι ενέσεις περιείχαν μόνο νερό!

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο αρχείο της Αστυνομίας είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη καθώς, ο «ψευτογιατρός» είχε αποσπάσει από νεαρή κοπέλα -ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας- 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι, συνολικά, ο φυσιοθεραπευτής είχε καταφέρει να εξαπατήσει 15 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έπασχαν από το επιθετικό αυτοάνοσο νόσημα. Πέντε από τους εξαπατηθέντες έχασαν τη ζωή τους.






Δείτε επίσης:

 

Μητέρα θύματος ψευτογιατρού: «Ζήσαμε έναν Γολγοθά, το παιδί μου τον είχε πιστέψει, αλλά δεν είχε βελτίωση»

«Ψευτογιατρός» στην Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσε τους ασθενείς περισσότερο από δέκα χρόνια!
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This