Μητέρα θύματος ψευτογιατρού: «Ζήσαμε έναν Γολγοθά, το παιδί μου τον είχε πιστέψει, αλλά δεν είχε βελτίωση»

Τα ταξίδια στην Γερμανία και το ένα εκατομμύριο ευρώ που είχε «τσεπώσει»

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την «πλούσια» δράση του 65χρονου ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε και εξαπάτησε 15 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλιστα πέντε από τους ανυποψίαστους ασθενείς, έφυγαν τη ζωή τους. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες καθώς, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε το 2020, όταν αδελφός ασθενή κατήγγειλε τον φυσιοθεραπευτή στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο αδερφός του καταγγέλλοντα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Το 2015, ο φυσιοθεραπευτής, που παρίστανε τον νευρολόγο, πρότεινε στον ασθενή θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενή επιδεινώθηκε και, τελικά, ο άνθρωπος κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου, εκτός της κατηγορίας για απάτη, υπάρχει και αυτή της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

«Ζήσαμε έναν Γολγοθά, το παιδί μου τον είχε πιστέψει»

Η μητέρα ενός παιδιού, που είχε αναλάβει ο «ψευτογιατρός» περιέγραψε πώς αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε και το φάρμακο, που του έδινε ο γιατρός εδώ. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Άρχισα να το ψάχνω. Πρώτα από όλα στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο, αν υπάρχει τέτοιος γιατρός και τελικά μάθαμε ότι ήταν φυσιοθεραπευτής», περιγράφει η γυναίκα.

Ο ψευτογιατρός τής έλεγε πως «όλα θα πάνε καλά και θα δεις και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιοι νευρώνες», με την ίδια να τονίζει πως στην πράξη δεν άλλαζε κάτι.

«Του λέω “εγώ θα τη σταματήσω τη θεραπεία ό,τι και να γίνει”. Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στη Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία, πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε θεό., Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω, 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε», αναφέρει.

Τα ταξίδια στη Γερμανία

Ο 65χρονος για να γίνει πιο πιστευτός παρέπεμπε τους ασθενείς σε ηλικιωμένο γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος προφανώς ήταν σε συνεννόηση μαζί του, πρόσωπο το οποίο, επίσης, ερευνάται εδώ και αρκετό διάστημα από της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος τους. Ο απατεώνας ταξίδευε, μαζί με τους ασθενείς εκεί, δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Στη συνέχεια, τούς πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων του, ο φυσιοθεραπευτής χρέωνε, για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που τούς έκανε, από 10.000 έως 25.000 ευρώ.

Απο την παράνομη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, ο «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.



Το χρονικό της δράσης του

Όπως έγινε γνωστό, η δράση του «ψευτογιατρού» φέρεται να ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, ο απατεώνας, για να τσεπώνει χιλιάδες ευρώ, έπειθε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα, να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του με ενέσεις βλαστοκυττάρων, από την οποία θα θεραπεύονταν πλήρως όπως τους διαβεβαίωνε. Αποδείχτηκε όμως ότι οι ενέσεις περιείχαν μόνο νερό!

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο αρχείο της Αστυνομίας είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη καθώς, ο «ψευτογιατρός» είχε αποσπάσει από νεαρή κοπέλα -ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας- 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι, συνολικά, ο φυσιοθεραπευτής είχε καταφέρει να εξαπατήσει 15 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έπασχαν από το επιθετικό αυτοάνοσο νόσημα. Πέντε από τους εξαπατηθέντες έχασαν τη ζωή τους.



Δείτε επίσης: Ο νέος ψευτογιατρός, που ήταν φυσιοθεραπευτής, ευθύνεται για πέντε θανάτους ασθενών

Δείτε επίσης: Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό που έστειλε στον άλλο κόσμο ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This