Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό – Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων

Στο σπίτι του 66χρονου ο Αλέξης Κούγιας - Τι είπε για την υπόθεση

Must Read

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του 66χρονου ψευτογιατρού από τα Καλύβια, ο οποίος από το 2009 μαζί με τον Γερμανό δήθεν γενετιστή συνεργό του, εξαπατούσαν ανυποψίαστους ασθενείς και τους αποσπούσαν υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Η εγκληματική δράση τους είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατηθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ενώ πέντε εξ αυτών έχουν καταλήξει.




Συγκλονίζει αδερφός θύματος – Του δώσαμε 60.000 ευρώ!

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει μιλώντας στο Open ο αδερφός ενός των των θυμάτων του ψευτογιατρού. Το 2020 κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο ψευτογιατρός ευθύνεται για τον θάνατο του αδερφού του.

«Ο αδερφός μου έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν υπήρχε κάποια θεραπεία γνωστή που μέχρι εκείνη τη στιγμή υπόσχεται κάποια βελτίωση της κατάστασής του. Ακούσαμε στα ΜΜΕ, είδαμε κάποια στιγμή στις ειδήσεις ότι υπάρχει μια πειραματική θεραπεία που ξεκινάει. Ένα πείραμα με βλαστοκύτταρα το οποίο υποσχόταν θεραπεία, βελτίωση και  την περίοδο εμφανίστηκε για κακή μας τύχη στη ζωή μας αυτός ο άνθρωπος μέσω κάποιου κοινού γνωστού ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι μπορεί να κάνει τον αδελφό μου καλά και να περπατήσει. Έτσι έγινε η επαφή και ξεκίνησε τη ‘’θεραπεία’’. Αυτός φυσικά αφού μας ανάγκασε να σταματήσουμε τη θεραπεία την ιατρική με τα φάρμακα που ακολουθούσε μέχρι τότε ο αδερφός μου αφού πήγαν στη Γερμανία κάναν εξετάσεις και γύρισε πίσω με αναπτερωμένες ελπίδες ο αδελφός μου ότι θα γίνει καλά γιατί του έδωσε πολλές ελπίδες και στη Γερμανία και εδώ. Ενώ του είχα αναφέρει ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές να γίνει καλά γιατί κρατούσα μικρό καλάθι και μου είπε ‘’είναι η τελευταία μου ελπίδα θέλω να το δοκιμάσω’’ κι έτσι έγινε αυτό που έγινε», είπε ο αδερφός του θύματος.




Ο 66χρονος ψευτογιατρός κατάφερε να αποσπάσει από την οικογένεια 60.000 ευρώ! Μάλιστα τα μισά χρήματα (30.000 ευρώ) ήταν μόνο για δύο ενέσεις για τις οποίες έκανε και δήθεν έκπτωση.

«Οι δύο ενέσεις με τα ‘’βλαστοκύτταρα’’ τις κοστολογούσε από ότι μας είπε μας έκανε και κάποια έκπτωση υποτίθεται 30.000 ευρώ ήταν οι δύο ενέσεις, συν τα άλλα όλα που έκανε πριν και μετρά τις ενέσεις των ‘’βλαστοκυτάρρων’’», σημειώνει.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο «ψευτογιατρός» της Θεσσαλονίκης – 25.000 ευρώ κόστιζε μια ένεση! – Η παρουσίαση της ΕΛΑΣ

Ελπίζω να τιμωρηθεί

«Εγώ όταν έκανα την καταγγελία μετά τον θάνατο του αδερφού μου τέλος του 2020 δεν περίμενα ποτέ ότι θα είναι τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα έχουν εξαπατηθεί από τον συγκεκριμένο ψευτογιατρό. Έμεινα έκπληκτος δεν σας το κρύβω βλέποντας την έκταση που έχει πάρει αυτό το γεγονός και τι να πω… ευελπιστώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα βρει την τιμωρία που του αρμόζει από την ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να αναπαυτούν οι ψυχές αυτών των ανθρώπων», καταλήγει.

Δύο ακόμη θύματα του ψευτογιατρού περιγράφουν πώς προσπάθησε να τους εξαπατήσει.

«Εμείς είμαστε γείτονες 20 χρόνια τον έχουμε καλέσει στα βαφτίσια, στα γενέθλια των παιδιών. Είπε να μην κάνει χειρουργείο για τον καρπιαίο σωλήνα, της έδωσε μια αλοιφή 20 ευρώ η οποία δεν έκανε κάτι και μετά από μια βδομάδα ζήτησε η γυναίκα μου για την αδερφή της την ίδια αλοιφή και μας είπε 100 ευρώ, και έτσι δεν την πήραμε. Στο ίντερνετ είδαμε πως η κρέμα αυτή κόστιζε 4 ευρώ», περιγράφει ένα από τα θύματα.

«Είχα κάποιο πρόβλημα με το ισχίο μου ήρθε στο σπίτι, μου έκανε κάποιες ασκήσεις μου συνέστησε να κάνω μια αξονική την είδε και μου είπε πως σε έναν χρόνιο πρέπει να κάνεις την επέμβαση γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να ξαναπερπατήσεις. Ζήτησε 5.000 ευρώ και σύστησε να την κάνει ένας δικός του γιατρός. Το έψαξα για να πάρω και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη και δεν ήμουν για επέμβαση. Ίσως να μην είναι τίποτα μπροστά σε αυτά τα αίσχη μου άκουσα», ανέφερε ένα δεύτερο θύμα.




Μητέρα θύματος: Μας πήρε 135.000 ευρώ

Μητέρα θύματος του ψευτογιατρού μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» για την απάτη που έστησε σε βάρος του παιδιού της που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. 

«Το παιδί μου πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Κάποια κυρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπασχε από την ίδια νόσο, σύστησε αυτόν τον γιατρό. Ήρθε στο σπίτι μας, εμφανίστηκε ως νευρολόγος και μας σύστησε να πάμε στη Γερμανία να κάνουμε κάποιες ειδικές εξετάσεις. Πήγαμε όντως στη Γερμανία, κάναμε τις εξετάσεις. Είπε ότι θα μας δώσει κάποια πεπτίδια προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό για τα βλαστοκύτταρα», κατήγγειλε η μητέρα.

Συνεχίζοντας είπε: «Κάναμε την πρώτη δόση βλαστοκυττάρων τρεις μήνες μετά αλλά καμία διαφορά δεν υπήρξε. Εκτός αυτού, το παιδί άρχισε να παρουσιάζει αδυναμία. Τότε μας είπε ότι θα ήταν καλό το παιδί να σταματήσει το κέντρο που πήγαινε και έκανε αποκατάσταση και να κάνει φυσιοθεραπεία στο σπίτι. Ήρθε η φυσιοθεραπεύτρια στο σπίτι, τον ρώτησε αν θα κάνει κάτι παραπάνω. Το μόνο που της είπε ήταν έχεις δει να γίνεται καλά άνθρωπος που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας; Η κοπέλα απάντησε όχι, και εκείνος της είπε τώρα θα δεις να γίνεται. 

Όσο περνούσε ο καιρός, το παιδί χειροτέρευε και άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο παιδί δημιουργούσε συνεχώς αμφιβολίες λόγω του ότι έλειπα στη δουλειά μου και δεν ήμουν συνεχώς μαζί. Του έλεγε ότι η μητέρα σου θα σου σταματήσει τη θεραπεία και θα μείνεις έτσι. Και του σταμάτησε και τη συμβατική θεραπεία. Μας πήρε 135.000 ευρώ».




Στο σπίτι του ψευτογιατρού ο Κούγιας

Στο σπίτι του 66χρονου ψευτογιατρού στα Καλύβια πήγε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή του για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας, συζήτησε μαζί του τηλεφωνικά, ενημερώθηκε για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει και για τις καταγγελίες σε βάρος του. Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως πρόκειται για διακεκριμένο φυσικοθεραπευτή, ο οποίος μάλιστα εξειδικεύεται και στη σκλήρυνση κατά πλάκας και ουδέποτε, όπως έχει η πρώτη εικόνα που έχει ο δικηγόρος, είχε εξαπατήσει κάποιον από τους λεγόμενους πελάτες του.

Διαβάστε επίσης: «Ήθελα να βοηθήσω, δεν ήξερα ότι κάνω κακό» – Τι υποστήριζε ο ψευτογιατρός σε παλιότερη κατάθεση του

«Είχαμε ραντεβού στο γραφείο μου σήμερα, μου τηλεφώνησε ότι είναι αδύνατο να έρθει γιατί έξω από το σπίτι του υπάρχουν κανάλια, κάμερες, δημοσιογράφοι και δεν θέλει να υποστεί τη δοκιμασία. Αναγκάστηκα να έρθω εγώ τώρα, όμως θέλω να σας παρακαλέσω, διότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμικό κράτος είναι κράτος δικαίου. Διεξάγεται προανάκριση η οποία είναι μυστική», είπε ο κ. Κούγιας.




«Αυτή τη στιγμή διαρρέουν στοιχεία μιας υπό δημιουργία δικογραφίας. Διεξάγεται προανάκριση, δεν υπάρχει δικογραφία, δεν έχει φτάσει καν στα χέρια εισαγγελέα. Η υπόθεση είναι στα χέρια των αστυνομικών που διεξάγουν την προανάκριση. Αυτή η παρανομία, εφόσον αναλάβω διότι δεν έχω αναλάβει την υπόθεση ακόμα, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με δόλο τελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη σε βάρος τόσο του 66χρονου όσο και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται η Εισαγγελία να δώσει την άδεια στην αστυνομία προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τόσο τα προσωπικά στοιχεία του 66χρονου όσο και η φωτογραφία του, ώστε κάποια από κάποια από τα θύματα τα οποία δεν έχουν φτάσει μέχρι τη Δικαιοσύνη  να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές και να καταγγείλουν και αυτά τα περιστατικά.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 καταγγελίες. Πέντε από αυτές έχουν γίνει από συγγενείς ασθενών, που έχουν καταλήξει μετά από αυτά τα ψευτοφάρμακα και τις δήθεν θεραπείες.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Γερμανός γενετιστής, συνεργάτης του ψευτογιατρού στα Καλύβια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This