Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους

«Ένας γνήσιος λύκος δεν έχει τόσο μεγάλα αυτιά. Ένας γνήσιος λύκος, εάν δει άνθρωπο ή σκυλιά, φεύγει, τρομάζει», υποστηρίζει εκπαιδευτής σκύλων από την περιοχή

Must Read

Η «πολιορκία» των λύκων σε χωριά ή και πόλεις είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτά τα ζώα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υβρίδια, καθώς η συμπεριφορά τους είναι απρόβλεπτη και δεν διστάζουν να επιτεθούν στον άνθρωπο.

Στις επαρχιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν εμφανιστεί αγέλες από 20 λύκους που κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα, στα οποία στήνουν καρτέρι! «Στις 15 Ιανουαρίου ένας φίλος μου, την ώρα που κυνηγούσε, στα 80 μέτρα μπροστά του είδε να επιτίθενται στον σκύλο του έξι λύκοι. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει, το πήραν το ζώο άρον άρον από τα δόντια τους, με φωνές, φασαρία, το έφερε στον κτηνίατρο, ωστόσο το σκυλί κατέληξε» δήλωσε εκπαιδευτής σκύλων από την περιοχή.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε χτυπημένος από αυτοκίνητο νεκρός λύκος λίγα μέτρα έξω από την Επανομή, κοντά σε σούπερ μάρκετ.

Την άποψη ότι πρόκειται για υβρίδια υποστηρίζει και ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά αυτών των λύκων. «Την ώρα που εκπαίδευα έναν σκύλο και τον φώναξα, πετάχτηκαν οι λύκοι με το άκουσμα της φωνής μου, ωστόσο δεν πλησίασαν. Ενας γνήσιος λύκος δεν έχει τόσο μεγάλα αυτιά. Ενας γνήσιος λύκος, εάν δει άνθρωπο ή σκυλιά, φεύγει, τρομάζει, αυτά μάλλον είναι υβρίδια» είπε.

Τα υβρίδια διατηρούν τα άγρια ένστικτα του λύκου, έχουν όμως εξοικείωση με τον άνθρωπο, που δεν τον φοβούνται, αλλά μπορεί να του επιτεθούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν εθιστεί στο κρέας σκύλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This