Αναταραχές στο κέντρο της Αθήνας, κατά την «παράλληλη» αντιφασιστική πορεία κόντρα στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης κινήθηκαν «απειλητικά» προς τις συγκεντρώσεις των μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια

Must Read

Η ατμόσφαιρα «μύριζε» μπαρούτι από νωρίς σήμερα, και, πράγματι, τα επεισόδια, τελικά, δεν αποφεύχθηκαν, κατά την «παράλληλη» συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής, που είχε προγραμματιστεί με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων, και αντιφασιστικών οργανώσεων από κινήματα της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, νωρίς το βράδυ, κι ενώ οι δύο συγκεντρώσεις όδευαν στο τέλος τους, σημειώθηκαν συμπλοκές στην πλατεία του Συντάγματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα στη Βασ. Σοφίας ήταν «ηλεκτρισμένη», καθώς στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν τη δική τους συγκέντρωση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, στην πλατεία Ρηγίλλης.




Περίπου 50 φερόμενοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μετρό του Ευαγγελισμού, ενώ τους επιτηρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, αρχικά, δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν προς την πλατεία. Ωστόσο, τελικά έγινε αυτό που φοβόντουσαν οι αστυνομικοί, καθώς, κάποια άτομα κατάφεραν να κινηθούν προς τις συγκεντρώσεις των αντιφασιστικών εκδηλώσεων, όπου και ξέσπασαν μικρής -ευτυχώς- έκτασης επεισόδια.

Η αντιφασιστική διαδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Ρηγίλλης, με στόχο να «ακυρώσει» την επικείμενη «φιέστα» της Χρυσής Αυγής, καθώς η ανακοίνωση της εκδήλωσης της εγκληματικής οργάνωσης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και οργανώσεις, που, μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν την «ανοχή» του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συγκέντρωση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, ως αντίδραση για τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των Ιμίων από την εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», κοντά στον Λευκό Πύργο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν για να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο  αντίπαλες συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This