«Καλύτερα οι ασθενείς να εμπιστεύονται πραγματικούς γιατρούς»- Τι λέει ιατρός θύματος του ψευτογιατρού

Ο ίδιος είπε πως κάποια στιγμή έχασε τα ίχνη του ασθενή του

Must Read

Έκκληση οι ασθενείς να προσεγγίζουν πραγματικούς και όχι ψεύτικους γιατρούς έκανε ο νευρολόγος ενός από τα θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού από την Θεσσαλονίκη, στα δίχτυα του οποίου έπεσαν δεκάδες άτομα και έφυγαν από τη ζωή πέντε από αυτά.

«Παρακολούθησα τον ασθενή από το 1995 μέχρι το 2014.

Μετά χάθηκαν τα ίχνη του και δεν έμαθα ποτέ τι έγινε. Στη συνέχεια δέχτηκα τηλεφώνημα από την αστυνομία που πληροφορήθηκα ότι πέθανε το 2020. Ο αδερφός του έκανε καταγγελία και από εκεί έμαθα ότι αυτός που έκανε τη θεραπεία ήταν φυσικοθεραπευτής», ανέφερε ο Ευάγγελος Κούτλας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» σχετικά με τον ασθενή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κυκλώματα όπως αυτό με τον ψευτογιατρό και τον Γερμανό συνεργό του δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου και υπόσχονται θαύματα και θεραπείες στους ασθενείς με ανίατες ασθενείς.

«Το βασικό που αποσκοπούν είναι να αποκοπεί ο ασθενής από τον γιατρό του», τόνισε ο κ. Κούτλας. «Απευθυνθείτε στους κλασικούς γιατρούς για να βοηθηθείτε. Όλα τα φάρμακα είναι δωρεάν», κατέληξε ο ίδιος.

 


 

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες και τα ντοκουμέντα που αφορούν στην εξωφρενική δράση του ψευτογιατρού, με την περίπτωση μιας γυναίκας που είχε χάσει την όρασή της να ξεχωρίζει, καθώς κατάφερε να γλιτώσει από το να πέσει θύμα του και να χάσει το ποσό των 100.000 ευρώ που τής ζήτησε «με το καλημέρα».

«Εγώ, πριν πάρα πολλά χρόνια, είχα ένα τροχαίο και έχασα την όρασή μου. Το πρόβλημά μου είναι νευρολογικό και, στόμα με στόμα, έφτασα στον 66χρονο και τον Γερμανό, που μου τον σύστησε ως γενετιστή και ειδικό νευρολόγο. Στο πρώτο ραντεβού, μου είπαν ότι θα επανακτήσω την όρασή μου», είπε αρχικά η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

«Του είπα “μου εγγυάστε αυτό, θέλω να μου πείτε τι ζητάτε για να μου δώσετε την όρασή μου”. Τότε, χωρίς ντροπή και αναστολή, μου είπε 100.000 ευρώ! Τότε ζήτησα εγγυήσεις. Του είπα “τι έχετε δημοσιεύσει με την περίπτωσή μου, εργασίες, σε ιατρικά περιοδικά ή ό,τι σχετικό και θα ήθελα να μου συστήσετε και ανθρώπους που έχετε παρεμβεί με θετικό αποτέλεσμα”», πρόσθεσε η ίδια.

«Εκεί αλλάξαν τα πράγματα, ζορίστηκε…»

Στη συνέχεια, όμως, ανέφερε ότι «εκεί αλλάξαν τα πράγματα, ζορίστηκε, το ηχόχρωμά του άλλαξε. Μου είπε “θα κάνω ό,τι μπορώ και σε εσάς, αλλά δεν ανήκετε στις εύκολες περιπτώσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικά ζητήματα”. Μου είπε ότι έχει περισσότερη εμπειρία στη σκλήρυνση κατά πλάκας και λιγότερη στη δική μου περίπτωση».

«Έκλεισα την κουβέντα και είχα την γνώμη ότι έχω πέσει σε απατεώνα. Του είπα “έχω δύο σκέψεις, ή είστε γιατρός με έρευνα σε τέτοιου είδους θέματα αλλά σε πρώιμο στάδιο, ή είστε απατεώνας. Για τους δύο αυτούς λόγους δεν θα συζητήσω άλλο μαζί σας”», είπε η γυναίκα, ολοκληρώνοντας τη μαρτυρία της.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This