Νέες αντικειμενικές τιμές στις εκτός σχεδίου περιοχές

Έως τις 6 Φεβρουαρίου μπορούν οι δήμοι να υποβάλουν προτάσεις για διορθώσεις Καταπατημένα 9 στα 10 δημόσια κτήματα

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένταξη 2.167 περιοχών στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, με βάση τις αντικειμενικές τιμές ζώνης. Με την ένταξη των περιοχών αυτών θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επέκταση του συστήματος του Αντικειμενικού Προσδιορισμού της Αξίας των Ακινήτων (ΑΠΑΑ) σε όλη την επικράτεια της χώρας, όπως υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του 40ού Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.

«Συνεχίζεται η επέκταση των αντικειμενικών αξιών στο υπολειπόμενο 1,5% της επικράτειας, όπου έλειπαν τα απαιτούμενα πολεοδομικά στοιχεία. Επίσης, θα έχει ολοκληρωθεί, έως το τέλος του 2023, η ψηφιοποίηση των ζωνών του συστήματος για όλες τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμών» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Τόνισε, επίσης, ότι δόθηκε παράταση έως τις 6 Φεβρουαρίου στους δήμους να υποβάλουν προτάσεις για διόρθωση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή τους. Εν συνεχεία, όπου υπάρχει τυχόν βασιμότητα, η αρμόδια επιτροπή θα εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών εκ νέου εκτίμηση με την ίδια -προβλεπόμενη εκ του θεσμικού πλαισίου- διαδικασία, δίχως αναδρομική ισχύ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την εξαγορά των καταπατημένων, τονίζοντας ότι επιχειρείται η επίλυση ενός διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχόμενων δημόσιων ακινήτων που διαχειρίζεται το ΥΠΟΙΚ. «Από την τελευταία καταγραφή, που έγινε από το υπουργείο Οικονομικών το 2004, προέκυψε ότι σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων, έχουν καταπατηθεί τα 89.928, δηλαδή ποσοστό 92%» είπε χαρακτηριστικά. Εξήγγειλε, επίσης, ότι την επόμενη τετραετία θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τον αιγιαλό.

Τον Μάρτιο το πρόγραμμα «Σπίτι μου» 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι αρχίζει τον Μάρτιο η χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων του προγράμματος «Σπίτι μου». Το πρόγραμμα αφορά άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας (με επιδότηση από τη ΔΥΠΑ) για νέους με χαμηλά εισοδήματα, που θα δοθούν για την αγορά υφιστάμενων κατοικιών, αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και με παλαιότητα τουλάχιστον 15ετίας. Τον ίδιο μήνα αναμένεται να αρχίσει και το πρόγραμμα «Κάλυψη», μέσω του οποίου θα φιλοξενούνται σε ιδιωτικές κατοικίες νέοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται, καταρχήν, στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This