«Ήταν έμπειρος, δεν καταλαβαίνω τι έχει συμβεί» – Σε σοκ ο αδερφός του πιλότου του Phantom που συνετρίβη στην Ανδραβίδα

Δύσκολες ώρες για τις οικογένειες των δύο ιπτάμενων - Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Must Read

Την ώρα που τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας από τους δύο πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο της Ανδραβίδας έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκρός, δεν έχει υπάρξει έως τώρα κάποια ενημέρωση για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του αεροσκάφους.

Οι έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο συνεχίζονται, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 29χρονο (έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό) οι οποίοι εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση.

Σοκαρισμένος ο αδερφός του 31χρονου πιλότου μίλησε στην εκπομπή Tlive και ανέφερε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αδερφός του έχει μεγάλη εμπειρία και ότι εδώ και 10 χρόνια εργάζεται στην Πολεμική Αεροπορία. Οι δυο τους όπως είπε, επικοινώνησαν τελευταία φορά το φορά το βράδυ της Κυριακής. «Δεν καταλαβαίνω τι έχει συμβεί» είπε ο αδερφός του 33χρονου στην εκπομπή.




Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, τα συντρίμμια του μαχητικού βρέθηκαν στη θάλασσα, 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατακόλου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι λίγα λεπτά μετά τη συντριβή είχε δοθεί σήμα εγκατάλειψης, ωστόσο οι χειριστές του αεροσκάφους μαζί με το οποίο έκανε την άσκηση το μοιραίο F-4, ανέφεραν ότι δεν εντόπισαν αλεξίπτωτα.

Εδώ και ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού των δύο ιπτάμενων.

Στις έρευνες μετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα μετέχουν: 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού πλωτά του Λιμενικού. Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα αεροσκάφος C-130.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμπειροι ε.α. αξιωματικοί αναφέρουν ότι πιθανόν οι δύο χειριστές δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης, διαφορετικά θα γινόταν εκπομπή σήματος και ο εντοπισμός τους θα ήταν εύκολος, την ώρα μάλιστα που ο καιρός είναι σχετικά καλός. Μάλιστα, το σενάριο αυτό, να μην πρόλαβαν δηλαδή οι ιπτάμενοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, συνηγορεί και το γεγονός ότι το αεροσκάφος, σύμφωνα με την άσκηση, έκανε πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, δηλαδή 300 μέτρα από το νερό.










Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This