Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του αγνοούμενου πιλότου: Και με υποβρύχιο drone ψάχνουν τον κυβερνήτη

Άκαρπες οι έρευνες για δεύτερο 24ωρο

Must Read

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου μαχητικού F-4 Phantom, Στάθη ΤσιτλακίδηΠιθανό θεωρείται ότι ο 31χρονος σμηναγός ήταν δεμένος στο κάθισμά του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει!

Σαρώνουν με ειδικό ρομπότ βυθό και ακτογραμμή

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο εναέρια και πλωτά μέσα προσπαθούν να εντοπίσουν τον χειριστή στον Κυπαρισσιακό κόλπο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει «φως» για κάποιο ίχνος ζωής. Στις αγωνιώδεις προσπάθειες συνδράμουν ακόμα και υποβρύχια ρομπότ. Οι έρευνες πραγματοποιούνται από χθες στα 8 με 10 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 



Στην προσπάθεια εντοπισμού του άτυχου κυβερνήτη έχουν «πέσε» πλωτά ρομπότ, αλλά και δύτες, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε δύο σημεία, όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος», το οποίο θα μπορέσει να εντοπίσει τα συντρίμμια του F-4. Παράλληλα, σαρώνουν αδιάκοπα τις παράκτιες περιοχές από το Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας.  

 




Κρίσιμα κομμάτια του Φάντομ, όπως οι κινητήρες, τα φτερά και τα όργανά του, θα μπορέσουν να διαλευκάνουν τι μπορεί να συνέβη. Επίσης, εξετάζουν την πιθανότητα να προκλήθηκε κάποια ξαφνική βλάβη στα πηδάλια, ο κυβερνήτης να έκανε κάποιον απότομο ελιγμό ή ακόμα και να ένιωσε αδιαθεσία την ώρα της εκπαιδευτικής πτήσης. Αλλά οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να αποκλείσουν οποιοδήποτε σενάριο στο τι έφταιξε και έπεσε το αεροσκάφος, καθώς αναμένεται να εξετάσουν την πιθανότητα να συγκρούστηκε με πουλί ή ο χειριστής να εκτίμησε λανθασμένα την απόσταση από τη θάλασσα, αφού το νερό ήταν «λάδι» την ώρα της άσκησης. 

 





Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This